It's alive! - felbukkant a Samsung honlapján a GT-i9250

Android Nexus Prime

Az utóbbi napokban a Samsung és a Verizon komolyan megkavarta az Android hívőket: a kiszivárgott ütemterven látható a GT-i9250 "névre" hallgató telefon, mely szinte majdnem biztos, hogy a Nexus Prime. A kijelző, az operációs rendszer, egyszerűen minden stimmelt. Egészen pár nappal ezelőttig, amikor is a BGR belső informátorai jelentették, hogy a Verizon-hoz érkezik az SCH-I515, avagy a DROID Prime.

A pletyka folytatása, hogy a DROID Prime lesz az első telefon, amely Ice Cream Sandwich-et futtat. A spekulációk innentől két irányban folytatódtak: az első, és szerintem valószínűtlenebb, hogy a DROID Prime az új Nexus. A feltevés több sebből is vérzik, hiszen a Nexus mindig is semleges volt: sem szolgáltató, sem gyártó nem nyúlhatott bele, a Google a saját szájíze szerint alakította ki. Ráadásul a Verizon CDMA hálózatot használ, ami más orszgokban (kivéve Japán) nem elérhető.

Éppen ezért a másik feltevés, miszerint a DROID Prime a GT-i9250 alternatív változata, mely a Verizon számára készült, akik eddig nem forgalmaztak Nexus készüléket. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a szolgáltató nem telepíthette fel a programjait, ezáltal a szponzorok számára érdektelen telefon kevesebb bevételt hozott volna. Könnyen lehet tehát, hogy a két telefon megegyezik, csupán a Nexus Prime világszerte elérhető lesz, míg a DROID Prime csak Amerikában, és a Verizon által "megpiszkált" ICS-sel.

Annyi biztos, hogy mindkét telefon sikeresen átment a Bluetooth 3.0 és a WiFi 802.11a/b/g/n vizsgán, valamint mindkettő 4.65"-os, 720p felbontású AMOLED kijelzővel és két magos, 1.5GHz-es processzorral rendelkezik.

De térjünk vissza az eredeti témára, hiszen a GT-i9250 support oldala felbukkant a Samsung honlapján, gyakorlatilag megerősítve, hogy a telefon hamarosan elérhető lesz.

Samsung GT-i9250 Support Page

Ugyan sokat nem árul el, de a Berlinben tartott IFA-n biztosan lerántják a leplet a készülékről. Addig pedig érdemes lehet a fent leírtakon elmélkedni, és bízzunk benne, hogy a GT-i9250 valóban a Nexus Prime, az SCH-I515 pedig a CDMA testvére.