iMessage-szerű üzenetküldés jöhet a CyanogenModba

Android

Számtalan olyan főzött ROM van, amely rengeteg extra funckiót tartalmaz az alap, Google által megálmodott Androidhoz képest - vagy akár a CyanogenModhoz képest is. Persze nem mindegy, hogy ezek az extrák mennyire tartoznak a hasznos, és mennyire a jópofa kategóriába. És ez az a pont, ahol a CMet fejlesztő srácok verhetetlenek: gyakorlatilag csak olyan dolgokat pakolnak a ROM-ba, ami tényleg kell(het) bele. 

Ezek közé tartozik a Privacy Guard, amely a legújabb nightlykban már megtalálható. A funkció lehetővé teszi, hogy a telefonkönyvet vagy épp az SMS-eket elzárjuk a mindenféle kis adatlopkodó alkalmazásoktól - khm. Facebook. De mint kiderült, ezt csak a jéghegy csúcsa.

Koush, akinek már amúgy is sokat köszönhetünk készített egy olyan rendszert, ami lehetőséget biztosít két CyanogenModot futtató telefon számára titkosított, push SMS üzenetek váltására. A dolog gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint az Apple féle iMessage. Ráadásul az egész a keretrendszer része, így bármelyik SMS app ki tudja majd használni.

A lépés egyik legnagyobb előnyét az jelenti majd, hogy az NSA és a világ kormányügynökségei nem tudják majd lehallgatni az üzeneteket.