Android 4.3: célkeresztben az akkumulátor

Android 4.3

A Samsung Galaxy S 4 Google Play Editionnek hála már jó ideje tudtuk, hogy érkezik az Android következő, 4.3-as verziója. Az új build még mindig a Jelly Bean vonalat erősíti és ahogy várható volt, inkább a felszín alatt hoz jelentős változásokat. Ezek közé tartozik a Bluetooth Low Energy és az OpenGL ES 3.0 támogatás, valamint tableteken a korlátozott profilok bevezetése.

Ez utóbbi segítségével meg lehet szabni az alkalmazások számára, hogy felhasználótól függően hogyan működjenek, mennyi tartalmat jelenítsenek meg, egyáltalán elinduljanak-e és hasonló dolgok. 

Az OpenGL ES 3.0 támogatás a gamer tábornak jelent nagyszerű híreket, hiszen még jobb grafikai képsségekkel ruházza fel az operációs rendszert

A Bluetooth Low Energy egyértelműen a viselhető eszközökre készíti fel a Droidot: a különböző eszközökkel történő kommunikáció, valamint a kapcsolat fenntartása jóval kevesebb terhet jelent majd az akkumulátor számára, mint eddig.

Emellett a fejlesztők és a különböző diitális szolgáltatók számára egy rakat új API is elérhetővé vált.

A Nexus 7 már az új verzióval felszerelve érkezik, míg a Samsung Galaxy Nexusig visszamenőleg mindenki megkapja majd a frissítést, akár már a mai nap folyamán.