A régebbi hardverekre koncentrál majd az új Android

Android Key Lime Pie

A Samsung Galaxy S 4 Google Edition már előrendelhető, júliusi megérkezésekor pedig már az Android következő, 4.3-as verziója lesz rajta. Keresztelő ezúttal sem lesz, így egyelőre továbbra is a Jelly Bean vonalat erősíti az új operációs rendszer. A Wall Street Journal azonban hozzájutott némi információhoz a várhatóan ősszel megjelenő, Mountain Viewban csak “K releaseként” emlegetett következő Android iterációról.

A lap értesülései szerint a Google ezúttal a hardverre fókuszál majd, aminek köszönhetően a régebbi telefonok, tabletek, valamint az új low- és midrange eszközök profitálnak majd a legtöbbet a dologból. 

Ennek első lépése volt az idei I/O-n bemutatott lépés is, amivel anélkül oldották meg az alap szolgáltatások frissítését, hogy verziószámot ugrottak volna. Ezzel a Google elérte, hogy a szolgáltatókat és a gyártókat átugorva mindenkinek ugyanazt az élményt és lehetőségeket nyújtsa - Google Appok szintjén - függetlenül az Android verziójától.

A K release várhatóan azon telefonokba és tabletekbe lehel majd új életet, amelyek legalább 512MB RAMmal, valamint 1.0-1.5GHz-es processzorral rendelkeznek - ebből is lehetőleg valamilyen két magos változattal. Természetesen a frissítések elérhetővé tétele továbbra is a gyártók feladata lesz, így csak remélni lehet, hogy egy közép és alsó kategóriára optimalizált Android megér majd annyit nekik, hogy a régebbi és gyengébb telefonjaikat is karbantartsák.

És ha ez még nem lenne elég: a Key Lime Pie teljes mértékben támogatni fogja a laptopokat és az asztali gépeket is.