A HTC One név alatt várható minden új HTC telefon és tablet

HTC

Úgy tűnik, valamiféle új irányzatot próbál megcélozni a mobil piacon a HTC. A tajvani gyártó látszólag folytatni kívánja a Sensation-nél megkezdett hagyományt, és a One család alá behúzta az összes várható telefont, amelyről eddig keringtek a pletykák. Tegnap láthattuk, miként lett One X az Endeavor-ból, ma pedig nézzük, hogy a Ville, a Primo és a Quattro hogyan illik ebbe a tervbe.

A Primo, mely a blépő szintet képviseli, a jelenlegi hírek szerint One V néven debütál majd az MWC-n. A 3.7"-os, Super AMOLED kijelző kicsit meglepő választás a gyártótól, a Gorilla Glass viszont mindenképp örvendetes tény. A motorháztető alatt egy két magos, 1GHz-es processzor dolgozik, 1GB RAM társaságában. A hátoldalon egy 5 megapixeles kamera foglal helyet, mely képes 720p videó felvételére, és képek készítésére - egyidejűleg. Mint az várható, a HTC a One V-t is felvértezi minden bloatware-rel, amit elő tudnak húzni a fiókból (Beats, Sense).

Ezzel szemben a Ville már One S néven pózol, és büszkén mutogatja 4.3"-os qHD Super AMOLED kijelzőjét, valamint annak 960×540 pixeles felbontását. A két magos, 1.5GHz-es Snapdragon S4 processzort valószínűleg 1GB RAM kíséri majd, míg a hátoldalon egy 8 megapixeles kamera figyel, melyhez szemből egy 3 megapixeles társul. Az akkumulátor 1.650mAh-s. Érdekesség, hogy a korábban kiszivárgott videó szerint a szokásos 4 helyett csak 3 fizikai (kapacitív) gomb található a telefonon. Természetesen most is felmerül a kérdés, hogy a szoftveres gombok mellé minek, de a HTC-nél okos emberek ülnek, ők tudják.

És végül, de nem utolsó sorban nézzük, hogy tablet fronton mit tud nyújtani a HTC. A Quattro várhatóan One XL néven kerül majd a boltokba (ha valamennyi logika van ebben az átnevezésben). Az eredeti nevéhez híven egy négy magos Tegra 3 duruzsol a hátlap alatt, 1GB RAM mellett. A kijelző 10.1"-os, 1280×768 pixeles felbontásra képes. WiFi, Bluetooth 4.0, Sense 4.0, valamint Scribe integráció is jár mellé. És természetesen Beats Audio.

Személy szerint nem tartom jó ötletnek ezt a "One" név alá beviszünk mindent. Komoly percekbe telt, mire sikerült kibogoznom, hogy miből lett mi, hiszen a Ville, a V-betűvel lett a One S, a Quattro lett az XL, míg a V P betűből képződött le valamiféle tajvani varázslattal. A One S esetén még van némi logika, hiszen a Desire S-t készül leváltani, de az egész így is kusza, és kezd hasonlítani a Sony Xperia család folyamatosan bővülő tagjaira.

És persze még mindig nem garantálja semmi, hogy a HTC szakít eddigi hagyományaival.