A HTC 2012-es felhozatala - a brutális, a jó, és a csúf

HTC One Family

Mint arról már korábban is írtam, a HTC idén taktikát váltott, és igyekszik valamiféle rendszert vinni a telefonjainak elnevezésébe (és remélhetőleg az esztelen kiadásoknak is gátat vetnek egyúttal). A One család tagjai annak rendje és módja szerint a felső kategóriától kezdve minden szinten képviseltetik a céget, de nézzük is, hogyan.

HTC One X

Kezdjük egyből a legnagyobbal, hiszen mégis csak ez lesz az idei év egyik mérvadó telefonja. A One X egy négy magos, 1.5GHz-es Tegra 3 processzort kapott, 1GB RAM-ot, Android 4.0-t, valamint a Sense UI-t is. Az akkumulátor 1.800mAh-s, azonban nem cserélhető. Mindezt egy 4.7"-os, Super LCD 2 HD kijelző fejeli meg, melyet Gorilla Glass véd, alatta pedig egy NFC chip is elfért. A belső tárhely mérete 32Gb, a hátoldali kamera 8 megapixeles, 28mm-es lencsékkel. Mindezt sikerült 8.9mm-be belepréselni, ami impozáns. Sajnos azonban a hátoldalon ott virít a Beats Audio felirat, ami eléggé rombolja az összképet... Megjelenés áprilisban.

HTC One S

A telefon, melyről már sikerült hands-on videót is szereznünk, valószínűleg mindent megtesz, hogy bátyja mögött észrevegyék, és erre meg is van az oka. A teljesítményről a két magos, S4-es Snapdragon processzor gondoskodik, 1GB RAM társaságában. A kijelző 4.3"-os, qHD felbontással rendelkezik, valamint ezt is Gorilla Glass védi. A hátoldali kamera ismét az előzőben látott 8 megapixeles, míg az akkumulátor 1.650mAh-s. A hihetetlenül vékony, 7.8mm-es váz teljes mértékben kerámia-ötvözetből készült, ami tartósabb, mint az alumínium. Az Android 4.0 mellett Sense 4.0 is jár a One S-hez, valamint egy valamivel gusztusosabb hátoldali Beats felirat is. Megjelenés szintén áprilisban.

HTC One V

És végül, de nem utolsó sorban a kis testvér, akinek már semmi jó nem jutott a genetikából: a One V a 2012-es budget kategória harcosa, de ennek nem kéne azt jelentenie, hogy ilyen rondán nézzen ki. 1 magos processzorral, 512MB RAM-mal lett ellátva, de ezt igyekeznek kompenzálni ICS-sel, valamint az előző kettőben is megtalálható kamerával. A krémbarna (létezik ilyen egyáltalán?) színen, már ha ez nem valami elfuserált szürke, nem sok tény tud rontani, még az a Beats felirat is csak szépíteni tud rajta. Na jó, én nem akarom tovább ócsárolni, nézzük a videót. Megjelenés szintén áprilisban.