2011. legjobb telefonjai, szerintünk

Elérkezett az év vége, és szerencsére rengeteg telefont volt alkalunk közelebbről kipróbálni, illetve tesztelni. Többek között tiszteletét tette nálunk a Galaxy S 2, a Galaxy S Plus, a Galaxy Note, az LG Optimus 3D - de a ZTE két újdonsága, a Racer II (Arizona), és a Skate is eltöltött pár napot vendégszerető köreinkben.

Természetesen a lista itt még koránt sem ér véget, hiszen múlt héten a Galaxy Nexus is megfordult a kezeink között, a Galaxy Tab 7.7 mellett. De nem csak Androiddal találkoztunk az elmúlt 300 napban.

Kipróbáltuk az iPhone 4S-t is, valamint a HTC Windows Phone Mango-val szerelt készülékeire is vetettünk pár pillantást.

Éppen ezért nem volt könnyű dolgunk, amikor az idei év legjobb telefonjának járó díjunkat osztottuk ki. A megmérettetés végére a Galaxy S 2, a Galaxy Note, valamint a HTC Radar maradt.

Bár a Radar, és a Widows Phone 7.5 bámulatosan gyors, a felhasználói felület nem tudott meggyőzni minket, így a végső döntést az idei év legjobb telefonja, és az év úttörője között kellett meghoznunk. Bár a véleménycsere viszonylag rövid volt, végül az idei év legjobb telefonja díjat mi a Galaxy Note-nak ítéltük.

Tegnap megjelent tesztünkben olvashattok és hallhattok bővebben a benyomásainkról, de dióhéjban szeretném összefoglalni, miért is az 5.3"-os monstrumra esett a választásunk: a HD felbontású kijelző, az S-Pen, a kimagasló kapacitású akkumulátor, valamint a kiváló hangzással bíró headset mind-mind olyan előnyökhöz juttatták, melyekkel messze lekörözi az S 2-t.

Azonban ez még nem jelenti azt, hogy a verseny véget ért volna. Következzen a kedvencem, az Editor's Choice, ahol azt a telefont választottuk ki, amely bár nem feltétlen a legütősebb - ami a specifikációkat illeti -, de az összképet nézve mégis közelebb áll a szívünkhöz, mint társai.

Aki nyomon követte a nyár végi, valamint őszi eseményeket, az valószínűleg már tudja a választottunkat, ám azok számára, akik unták, hogy minden második cikk róla szól, szeretnénk egy kis magyarázatot is adni a választásunkhoz.

A Galaxy Nexus, bár alapjában véve egy Android a sok közül, mégis egyedi. Nem csak a rajta található tiszta Androidnak köszönhetően, de formáját tekintve is csak elődje az, akivel hasonlóságot mutat. Azonban nem csak a külsőt vettük figyelembe: mint zászlóshajó, garantáltan és elsőként fogja megkapni a frissítéseket a következő két évben, és nem kell attól tartani, hogy a szolgáltató, illetve a gyártó elfelejt minket. Emellett pedig szintén nem elhanyagolható tény a HD felbontású kijelző, amelyet bár sokan temetnek, még élben sem lehet szabad szemmel látni a pixeleket  - kivéve persze, ha valakinek 200x optikai zoomolásra képes a szeme, de szerintem ez keveseket érint csak.

Természetesen teszttel is jelentkezünk majd, amint sikerül tartósabb ideig is rátennünk a kezeinket, de már most bátran kijelentjük, hogy idei kedvencünk a Galaxy Nexus lett.