Zeneszolgáltatást indít a Facebook is

Facebook

A Forbes információi szerint a Facebook-nál jelenleg is tesztelik az új zeneszolgáltatást, mely az Apple-lel és a Google-lel ellentétben nem saját adatbázisból szolgáltatja majd a dallamokat, hanem a Spotify rendszerével lesz összekötve. 

Az új feature egy apró Spotify ikon formájában jelenik majd meg a hírfolyam bal oldalán, melyre kattintva letöltődik és feltelepül az alkalmazás, melynek segítségével elérhető lesz a Spotify hatalmas zenei adatábzisa.

Bár a cégnek már van saját Facebook alkalmazása, az integráció sokkal jobb együttműködést tesz lehetővé, valamint több felhasználóhoz juthat el a szolgáltatás. A pletykák szerint a barátoknak lehetőségük lesz közös zenehallgatásra.

A csapda: a szolgáltatás csak a Spotify által támogatott országokban lesz elérhető, mely jelenleg Európa kis részét fedi le.

A második csapda: a Facebook nem fizet a Spotify-nak a szolgáltatásért. A felhasználók regisztrálhatnak prémium fiókot, de amennyiben nem szeretnének fizetni, úgy havi 10 óra ingyenes zeneghallgatásra lesz lehetőségük.