Végre egységesíti az üzenetküldést a Google?

Google Messaging

Francois Beaufort, a Google egyik fejlesztője megsoztott egy képet, amin egy igen érdekes dolgot láthatunk: a Google Now-hoz hasonló megjelenésű, rich notification-öket tartalmazó IM kliens Chrome OS-re, ami látszólag szépen összeszedi a Google+ kommenteket, valamint a Google Talk üzeneteket is, de ami ennél is jobb, hogy a nem fogadott hívások is láthatóak rajta. Valamint egy új ikon is felbukkant, ami valamiféle egységes Google Messenger születésére utal.

Ha ma valaki ki akarja használni a Google IM funkciót, akkor számos különböző programot kell futtatnia: Talk, Voice, Messenger, GMail, stb... Plusz ott van még a telefon is az SMS-ekkel. Én például soha nem értettem, hogy ha be vagyok jelentkezve a Google fiókomba akkor a böngészőben a nem fogadott hívás vagy az új SMS miért nem jelenik meg. De ha minden jól megy ez valamilyen szinten megoldódik nemsokára:

Persze valószínűbb, hogy a képen látható hívások a Voiceból vagy a Talkból származnak, de már az is nagy áldás lenne, ha a különböző üzenetküldési platformokat egy kalap alá hozná a Google. És nem csak a Chrome OS-ben, de mondjuk a böngészőben és Androidon is. Utána pedig a rendes hívások és SMS-ek is megjelenhetnének ott, valamint akár válaszolhatnánk is böngészőből, ha úgy van...

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez az új program kiváltaná-e a notification bart ami jelenleg a böngészőkben helyet foglal, de valószínűleg attól is búcsút vehetnénk. Az ikon színei - kék, piros, sárga, zöld - alapján pedig a GMail, GTalk, Hangout, Messenger és az SMS kerülne egy kalap alá. Legalábbis ezek az appok ezekkel a színekkel képviseltetik magukat a telefonon is, bár ugye a Google alapszínei is ezek, így nem feltétlen kell rejtett utalásokra gondolni. De éljenek a konteók!