Újabb eszközök a moziba járó kalózok ellen

Movie Piracy

A legtöbb ember egy jó éjszaka miatt megy moziba. Csak néhányan veszik észre, hogy gyakran vetik alá magukat a szélsőséges magánéletet megszálló biztonsági intézkedéseknek. A Big Brother szerű kamerák már gondosan figyelték a gyanús viselkedést, de ezt a technológiát is hamarosan fejleszteni fogják egy új, érzelem felismerő szoftverrel.

Napjainkban egy egy mozi megakadályozza a kalózkodást. Ezek a mozi tulajdonosok egyre jobban elfordulnak a látogatóktól, az ellenük irányúló és alkalmazott intézkedések miatt (például a táskák átkutatása, fémdetektorozás, éjjel látó szemüveg). Mindenkit potenciális kalóznak kezelnek. Annak ellenére, hogy a mozi tulajdonosok nagy erőfeszítéseket tesznek a kalózkodás ellen mégis a nagy nyilvánosság elé kerülnek a filmek szálai. A filmipar továbbra is keresi az új utakat, hogy mindent megtegyenek a kalózkodás ellen.

Az egyik megoldást az Aralia System kínálja, amely egy ellenőrzési technikákra és szolgáltatásokra specializálódott cég. Ki dolgozza a kalózkodást nyomon követő berendezéseket a hagyományos CCTV kamerákra. Az egyik termékük egy olyan videokamera ellenes rendszer, amely használatakor infravörös fényt bocsájt ki a nézökre és ez verődik vissza a kamerákra, amely azonnal beindít több vészjelző berendezést. Aralia System már elnyerte a Nyugat-Angliai Egyetem tudás partnerségi támogatását a Machine Vision Labor-ral egyetemben. A támogatás 215.000 font. Ezt az összeget a meglévő kalózkodást nyomon követő eszközök fejlesztésére fogják felhasználni.

A TorrentFreak megkérdezte a projekt vezetőjét Dr Abdul Farooq-ot, aki elmondta, hogy a legfőbb céljuk az, hogy kiterjesszék a funkcióját a jelenlegi illegális szoftverhasználat elleni rendszereknek. Alapjában véve ez egy olyan szoftver lesz, amely képes olvasni az emberek fizikai reakcióit és érzelmeit. Azt szeretnénk, hogy a cég olyan eszközöket dolgozzon ki, amelyek képesek lesznek az adatok gyűjtésére, használni lehet a mozik nyomon követésére, a közönség reakcióinak megfigyelésére és reklámok gyűjtésére - mondta Dr Farooq. Nekünk az a célunk, hogy a 2D-s és a 3D-s képkezelés technológiáját két útban használjuk.

Nyilvánvalóan a mozi közönségek nagyszínházi beállításokban húzódnak szét, ezért nekünk olyan eszközöket kell építenünk, amik különböző célokra vonatkozó adatokat foghatnak el. A 2D-s kamerákat nemcsak az érzelem felderítsére fogjuk használni, hanem mozgásadatokat fogunk gyűjteni egy olyan 3D-s mérésen keresztül, amely úgy rögzíti a közönséget mint egy egész szöveget. A projekt tehát lehetővé teszi tárolja és elemezi a lakosság érzelmeit. Dr Farooq szerint a projektnek lehetségessé kell tennie azt, hogy elemezze a nyilvánosság érzelmeit és vegye fel őket.

Ezeket az érzelmeket nem fogják arra használni, hogy a nyomukra leljenek a camcording kalózoknak, de egy piackutató eszközként fognak szolgálni a filmiparért és a hirdetőkért. Bár az új projekt nem összpontosít speciálisan a kalózkodás-ellenes erőfeszítésekre, de be lesz építve azokba a létező kalózkodás-ellenes követő rendszerekbe, amiket több moziban használnak.