Újabb állítólagos vírus terjed a Facebook-on

FacebookSzinte nem telik el hét anélkül, hogy ne bukkanna fel újabb Facebook vírus, mely különböző tartalmakat kínálva igyekszik csábítani a felhasználókat. Míg eddig csak videók és képek, valamint lájkolható oldalak jelentettek veszélyt, most az eventek és a chat is lépre csalhatja a gyanútlan felhasználókat.

“Az új vírus működése során egy képen jelöli meg az illetőt, majd felhívja a figyelmet egy új vírusra, amely a számítógépre betörve személyes adatokat, valamint bankszámla információkat gyűjt. Az e-mail fiók segítségével minden ismerősnek elküldi az üzenetet, majd a linkre kattintva ők is elkezdik terjeszteni a vírust. Kérlek oszd meg te is!”

Ez az üzenet, mellyel a vírus terjeszti magát. Természetesen az egész csak kacsa, és a Facebook kép-tagelési rendszerének egy hibáját használja ki.

Mindenkit biztosíthatunk tehát, hogy a “vírus” nem szerez hozzáférést semmilyen személyes adathoz, illetve bankszámlainformációk birtokába sem jut. De jobb félni, mint megijedni.

Fontos észben tartani, hogy nem szabad mindenre rákattintani, ami a Facebook-ról jön. Az alkalmazások listáját is érdemes rendszeresen ellenőrizni, majd eltávolítani azokat, melyeket nem használunk, illetve gyanúsak.

Az ilyen, és efféle kacsák többnyire csak a bosszantó szintet ütik meg, valódi veszélyt nem hordoznak magukban, de kiválóan mutatják, hogy az emberi hiszékenységet, valamint hozzá nem értést hogyan lehetne sikeresen kihasználni, ha valaki valóban ilyesmin törné a fejét.