Új biztonásgi csomag okostelefonokra az ESET-től

SymbianAz ESET új biztonsági csomagja a vírusvédelem mellett az adatlopást is megnehezíti. Egyetlen szöveges SMS-sel törölhetjük személyes adatainkat elhagyott Symbian, illetve Windows Mobile operációs rendszert használó okostelefonunkról. A felmérések szerint az eladott smartphone-ok fele használja az említett operációs rendszereket.

Manapság legtöbben már nem csak az ismerősök telefonszámait, de jelszavaikat, e-mailjeiket is telefonon tárolják. A telefon esetleges elvesztésével ezek az adatok könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetnek.

A másik fő problémát a különböző vírustámadások jelentik.

„Az elmúlt hónapokban számos olyan csaló alkalmazás jelent meg, mely megtévesztéssel veszi rá a felhasználókat arra, hogy hozzáférést biztosítsanak az okostelefonjukhoz. Amennyiben ez sikeres, az alkalmazás a felhasználó tudtán kívül emelt díjas számokat hív fel, vagy sms üzeneteket küld ezekre. Emellett szaporodnak az okostelefonokra írt kémprogramok is - emeli ki Kiss Zoltán, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact biztonsági szakértője, aki szerint az ESET Mobile Security segítségével kezelhetővé válnak ezek a biztonsági kockázatok.

Az adatok távoli törlésére a most megjelent ESET Mobile Security egy speciális SMS elküldésén keresztül biztosít lehetőséget. Akik a jelenlegi Mobile Antivirus programot használják, egyelőre ingyen térhetnek át a kibővített funkciókkal rendelkező programra.