Tovább erősít a Google

GoogleMúlt héten a Slide-ot vásárolta meg a cég, a Facebook elleni háborúra készülés következő lépéseként egy közel 80 millió dolláros üzlet eredményeként a Jambool-t, valamint a Social Gold névre keresztelt fizetési rendszerét tudhatja magáénak a cég. Ennek segítségével az alkalmazások fejlesztői közvetlen fizetési lehetőségeket integrálhatnak az általuk fejlesztett programokba.

Mint rengeteg, hasonló rendszerrel foglalkozó céget, a Jambool-t is kellemetlenül érintette a Facebook-on nem rég bevezetett Facebook Credit rendszer. Vikas Gupta, az egyik alapító a minap elmondta a véleményét a dologgal kapcsolatban.

A vele készített interjú során kifejtette, hogy van előnye is rendszernek, hiszen a fejlesztőnek nem kell a különböző valuták árfolyamai miatt aggódnia. Ellenben csak a játékosok 1-2%-a vásárol jelenleg pénzért fejlesztéseket az alkalmazásokban, így Gupta szerint nincs sok értelme, hogy a játékok saját, belső mini-gazdaságát felkavarják egy új valuta bevezetésével.

További hátrányként említette, hogy a való világban is létező valutákkal történő fizetés esetén mindenki pontosan nyomon tudja követni, mit és mennyiért vásárolt, míg az új rendszer esetén nem lehet pontosan nyomon követni, mennyit is ér pontosan a pénzünk.