Több tárhelyet kínál a Google Drive, mint a Dropbox

Google Apps

Állítja a Talk Android csapata, akiknek sikerült megkaparintaniuk egy újabb képet a régóta emlegetett felhő alapú tárhelyről, melyet a cég kínál majd. Azonban, mielőtt belemerülnénk a részletekbe, szeretném leszögezni, hogy én márka hű ember vagyok - így számomra a Dropbox legjobb esetben is csak egy apró, jelentéktelennek tekinthető, átmeneti megoldás, amíg a Google végre hajlandó lesz hazai pályán kínálni ugyanazt. A Dropbox-szal kapcsolatos problémáimat most mellőzném.

Szóval, visszatérve a Google-höz és a GDrive-hoz: ha minden igaz, már április 16-án birtokba vehetjük az 5GB-os, virtuális tárhelyünket, ami több, mint amit a rivális kínál (jó, tudom, hogy mindenféle mókolással lehet tolni rajta, de most az alap helyzetet vizsgáljuk). Sajnos ez még mindig elmarad a SkyDrive nyújtotta 25GB-tól, de valahogy még nem találkoztam olyan emberrel, aki a Microsoftos módszerrel szerette volna terjeszteni az igét (kivéve egy egyetemi tanársegédet, de nekem nem tartott órát, így nem számít).

Természetesen nem csak az asztali gépen, de tableteken és mobiltelefonokon is elérhető lesz a Drive, valamint lesz egy webes felület is, ami még mindig bőszen dobálja a 404-es hibákat (drive.google.com).

Emellett teljes integrációt biztosít majd a Google Docs-szal és a Google Apps-szal (bár azt nem tudni, hogy annak az 1GB-ja plusz tárhelyet jelent-e majd). A Google Music-ról egyelőre nincs hír, mint ahogyan arról sem, hogy a jövőben bele lesz-e integrálva valamilyen módon az Androidba (azért két ziccert kihagyni még Mountain View-ban is egetverő hiba lenne...).

Addig is csak remélni tudjuk, hogy a GDrive esetén nem lesz majd semmilyen szerzői jogi akadály, és mi, magyarok is mindenféle proxy nélkül birtokba tudjuk majd venni. Na nem mint ha ez megállított volna minket bármikor is...:)