Az internet TV nem hoz nagy változást?

Míg pár évvel ezelőtt még csak számítógépünkről barangolhattunk az interneten, manapság már elég csak elővennünk zsebünkből miniszámítógépünket, azaz mobiltelefonunkat, PDA-nkat vagy valami hasonló internetképes készülékünket. A jövő pedig egyesek szerint az internetképes televízióé. Valóban így lenne?

Dan Cryan, a Screen Digest szakértője szerint az internetképes TV várhatóan nem váltja majd le számítógépeinket és okostelefonjainkat. Továbbá elmondta azt is, hogy a laptopok, okostelefonok és a táblagépek általában sokkal személyesebb eszközök mert könnyen hordozhatóak, míg a TV például egy családnál közös térben helyezkedik el, nehezebben mozgatható, és ha szeretnénk, e-mailjeinket megnézni nem kell megzavarni senkit sem kedvenc filmje közben. Ezért is tartja valószínűtlennek azt, hogy az emberek lecseréljék ezeket az eszközöket egy televízióra.

Ezzel szemben nemrég a Display Search arról számolt be, hogy kutatásuk alapján éles emelkedés várható az internetképes TV-k számában - 2014-re a becslések szerint több mint 122 millió ilyen eszköz lesz forgalomban. Hogy melyik tábornak lesz igaza, csak a jövő döntheti el. Dan Cryan érvelése pedig nagyon is logikus, ha végiggondoljuk. Én emiatt inkább amellett vagyok, hogy lehet sokat fognak eladni, ha minden TV képes elsz rá, de netezésre annál kevesebben fogják használni.