Mulve - új zeneletöltő program, p2p nélkül

MulveTegnap jelent meg a Mulve, egy új, zeneletöltő alkalmazás, melynek segítségével filecserélő protkollok használata nélkül tudunk hozzájutni keresett zenéinkhez, egy hatalmas adatbázis segítségével. A fő különbség a bittorrenthez képest, hogy nem kell feltölteni egy byte-ot sem, a letöltés pedig a forrás legalitásától függetlenül minden esetben legális (hazánkban is).

A hirtelen jött nagy érdeklődés miatt a program weboldala jelenleg nem elérhető - a fejlesztők üzenete szerint igyekeznek optimalizálni a szervert, hogy minden kérést gyorsan ki tudjon szolgálni.

A mindössze 2 megabyte-os kis program igen egyszerűen működik: miután elindítjuk és kapcsolódott az adatbázishoz, egy kereső mezőben meg kell adnunk, mit szeretnénk letölteni, és pillanatokon belül több lehetőség tárul a szemünk elé. A legalacsonyabb, 128kbit/s minőségű mp3-tól egészen a 320kbit/s bitrátájú file-okig válogathatunk szabadon, igényeink szerint.

A file-ok külön erre a célra elhelyezett szerverekről töltődnek le, a program nem használ semmilyen P2P protokollt, illetve nyílt FTP-ket sem vizsgál keresés közben.