Még várni kell a Google Circles-re

A hírekkel ellentétben mégsem most indítja útjára a keresőóriás, korábban Google Me néven emlegetett szociális hálózatoá, amely végül Circles-ként vonult be a köztudatba. Hosszas várakoztatás után csak májusban derül majd fény arra, hogy miként is veszi fel a Google a kesztyűt. A ReadWriteWeb vonatkozó sejtetéseiből következtethetünk rá, hogy a Google Circles fotó-, videó- és üzenetmegosztást tesz majd lehetővé felhasználóinak olyan speciális opciókkal, melyek bizonyos belső körök számára engedélyezik csak a megosztásokhoz való hozzáférést.

Az O'Reilly Media alapítója, Tim O'Reilly tweet-je is megerősíteni látszik a Google szociális alkalmazásának létezését: "Láttam a Google Cicrles-t, és nagyon jól néz ki."

Mindennek ellenére a bizonyítékok még igencsak labilisak, noha már a fejlesztés is lassacskán a végéhez közeleg, Liz Gannes, a Google képviselője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Google Circles előkészületeiről szóló híreket. Pletykákból sejthető, hogy a cégóriás májusban fogja felfedni, a Google I/O-n, a cég következő, nagyszabású fejlesztői eseményén. Mindenesetre bizonyos, hogy a következő hónapokban már várható a Google Me/Circles.

Az utóbbi időben, hogy egyre több információ lát napvilágot, megindultak a találgatások is. A piackutatók egy csoportja máris azzal foglakozik, hogy milyen hatást fog gyakorolni a Facebook keresletére a Google által delegált vetélytárs. Erre pedig mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.