Lehetséges GMail-be importálni ismerőseink e-mail címeit

Google vs. FacebookA Google először letiltotta a Facebook számára a Contacts API elérését, majd miután ezt megkerülték a szociális oldalnál, újra engedélyezték a hozzáférést, igaz, kicsit zsörtölődve. A szappanoperába illő "konfliktus" azonban itt nem ér véget: közvetett módon ugyan, de importálhatjuk Facebook-os ismerőseink e-mail címeit GMail fiókunkba, mindössze pár kattintással.

Ehhez mindössze egy új Yahoo e-mail fiókra lesz szükségünk (célszerű újat csinálni, hogy csak a Facebook-os kapcsolatok címei legyenek benne). A regisztráció utáni ablakon kattintsunk a "Get Started" ikonra az Import Contacts résznél (ez nem működik Google Chrome használatával).

Ezek után a felugró Facebook ablakban engedélyezzük a Yahoo számára a hozzáférést az adatainkhoz, majd pár másodperc múlva megjelenik egy üzenet, mely tudatja velünk, hány e-mail címet sikerült importálnunk.

Ha ezzel megvagyunk, a Tools menüben az Export fül alatt válasszuk a CSV formátumot, majd exportáljuk ki az adatokat számítógépünkre.

Ezek után a GMail-ben a Contacts lehetőséget választva, a More Actions fül alatt az Import-ra kattintva importálhatjuk az előbb letöltött CSV file-t, és ezzel Facebook ismerőseink e-mail címeit.