Könyvvizsgálóbarát szoftver minősítést kaptak az Infotéka könyvelőszoftverei

Könyvvizsgálóbarát Szoftver

Könyvvizsgálóbarát szoftver minősítést kaptak az Infotéka könyvelőszoftverei, a Kontír és a Kontír FB. A minősítés jelzi, hogy a szoftverek megfelelnek a Magyar Könyvvizsgálói Kamara ajánlásainak, és képesek a szabványos módon kommunikálni a könyvvizsgáló szoftverekkel. 

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara tavaly alakította ki a kis- és középvállalkozások könyvvizsgálati tesztelésére és könyvelt adataik archiválására önkéntesen alkalmazható Adatexport útmutatót, melynek célja, hogy egységes tartalmi és strukturális követelmények megfogalmazásával segítse a kettős könyvviteli programot készítő és értékesítő szervezeteket a könyvvizsgálatoknál önkéntesen alkalmazható főkönyvi tételsor adatexportjának elkészítésében.

A Kamara ezt követően felhívást tett közzé az úgynevezett Audit XML Export funkció beépítésére a kettős könyvviteli programokba. A funkció célja, hogy a könyvviteli programok szabványos módon legyenek képesek kommunikálni a könyvvizsgáló szoftverekkel. 

"Korábban a könyvelőszoftverek körében nem szabályozták, hogy milyen szabványok szerint exportálják az adatokat. A Magyar Könyvvizsgáló Kamara törekvése a szabványosításra azt a célt szolgálja, hogy a különböző programok átjárhatóak legyenek, és így az ügyfelek kevésbé lesznek kiszolgáltatottak a gyártóknak" - hangsúlyozza Laczkó János, az Infotéka ügyvezetője. 

A 20. születésnapját idén ünnepelő vállalat szoftverei az elsők között kapták meg a Kamara minősítését, és a legelterjedtebb KKV ügyviteli szoftverek közé tartoznak Magyarországon.

Bővebb információ az Infotéka ügyviteli szoftvereiről a cég honlapján érhető el.