Ingyen szörfölhetünk a Budapest-Sopron vonalon

Jó hír a Budapest és Sopron között utazóknak illetve ingázóknak. A GYSEV Zrt. által 17 db vasúti személykocsiban március 1-jétől ingyen szörfölhetünk utazásunk során. A vasúttársaság közbeszerzési eljárás útján választotta ki a mobilszolgáltatók közül a számukra legmegfelelőbbet.

A két pályázó a Magyar Telekom Nyrt. illetve a Telenor Magyarország Zrt. nyújtotta be pályázatát, közülük került ki a Telenor győztesen. A becsült 8 millió forint helyett közel 6.5 millió forintért üzemeltetik a szolgáltatás az elkövetkező két évben.

A GYSEV Zrt. célja az volt, hogy járműveiben vezeték nélküli, korlátlan adatforgalmú valamint a hálózaton elérhető legmagasabb sebességet tudjon az utasok számára nyújtani ezzel megkönnyítve a hosszú utazást.

 „Az elmúlt évben nagyságrendileg 49 milliárd forintnyi műszaki jellegű rekonstrukciós beruházást végzett a GYSEV Zrt. Az egész világon trendnek számít a személyszállító vonatok szolgáltatásbővítése, az utasok széles sávú internettel való ellátása. Az Európai Unió határozott törekvése, hogy a közeljövőben az autózó európai embereket a tömegközlekedés, köztük vonatok használata felé tereljék. A zavartalan internetelérés nem csak kellemes szórakozást biztosít az utazóközönség számára, de a munkahelyre vonattal ingázók gyakorlatilag munkaidővé alakíthatják az utazás idejét” - mondta Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Magyarországon egyedülálló a kezdeményezés ugyanis ez az első, hogy vonaton ingyen lehet internetezni a GYSEV RailNet segítségével.