Hogyan éld túl okosan a sötét, hideg hónapokat?

Az óraátállítással hivatalosan is beköszöntött a sötét, hideg hónapok időszaka. A rövidebb nappalok, a korai szürkület és a tény, hogy sokszor még sötétben kell felkelni, nincs túl jó hatással az ember hangulatára. A hidegnek és az esőnek köszönhetően pedig tovább csökkenhet az amúgy sem magas komfortérzeted. Úgyhogy mutatunk néhány okosmegoldást, amivel kényelmesebbé teheted az életed, kellemesebbé a karácsonyodat, így a téli zimankó is gyorsabban telik majd.

Technikás lustálkodás
Egy hosszú nap után semmi másra nem vágysz, mint egy kis kényelemre és kikapcsolódásra. Ha már ahhoz sincs kedved, hogy a kanapéról felkelj, használj okoskonnektort. Gondolj csak bele, mennyivel kellemesebb lenne a hazaérkezés, ha az ünnepi fények automatikusan felkapcsolódnának, amikor belépsz a szobába. Ehhez nem kell a karácsonyi csodára várnod, elegendő, ha egy ilyen okoseszközhöz csatlakoztatod a karácsonyfa égősorát, és egy okos mozgásérzékelővel összekötött szcenáriót állítasz be. Mindezt akár a telefonos applikációról is könnyedén vezérelheted, de az Apple HomeKit rendszeren keresztül beállított automatizációnak köszönhetően akár Siri segítségével is irányíthatod a fényeket.

 

Hangulat, világítás
Hallottál már arról, hogy a különféle színeknek hatása van a hangulatra? Fesd fénnyel színesre az otthonod (például a zöld vagy a lila szín nyugtató hatású lehet, míg a sárgás árnyalatok melegséget sugároznak), hogy energikusabbnak vagy kipihentebbnek érezd magad. Okosvilágítással, például az Eve Apple HomeKit kompatibilis eszközeivel mindig a kedvednek megfelelő hangulatot varázsolhatsz a szobába – csak válaszd ki az applikáción, hogy milyen színt és fényerőt szeretnél, és máris megteremtheted a tökéletes hangulatot akár a karácsonyi vacsora mellé, akár amíg a kanapén bekuckózva az Igazából szerelmet bambulod. Az automatizálás funkció segítségével pedig azt is beállíthatod, hogy hazaérkezésedkor a kedvenc színeidben pompázva fogadjon otthonod.

Fűtésszabályozás felsőfokon
Nemcsak a rezsiköltségek alacsonyan tartásához, a környezet védelmének érdekében is egyre többen figyelnek a fűtés optimális használatára. Szerencsére a technológia segítségével már a fűtést is felokosíthatod, például egy olyan eszközzel, mint az új Eve Thermo. Okosotthoni rendszerbe kapcsolva beprogramozhatod, hogy mikor kezdjen el fűteni és milyen hőmérsékletet tartson, amíg nem vagy otthon. Sőt, ha napközben megváltozik a szokásos rutinod, akkor applikáció segítségével távolról is igényed szerint módosíthatod a beállításokat. Okos nyílászáró szenzor használatával együtt pedig automatikusan szüneteltetheti a fűtést, ha nyitva vannak az ablakok.

Briliáns biztonság
Az Eve Smoke új korszakot nyit a füstérzékelők világában. Ez az okos, hitelesített biztonsági eszköz két szenzorral érzékeli a füstöt és lángokat, és rendszeresen, diszkréten teszteli önmagát, hogy biztosan jól működjön. Mindehhez extrémhosszú akkumulátor idő társul, és ha bármilyen füstöt, esetleg tüzet észlel, azonnal értesítést küld a telefonodra, akár akkor is, ha otthonodtól távol vagy, így még idejében elcsípheted a problémát, és mindig biztonságban tudhatod a lakást.

Automatizált harmónia
Eve eszközeiddel akár apránként is kiépítheted okosotthonod, és akár más, Apple HomeKit készülékekkel is egyszerűen összehangolhatod működésüket, hogy még nagyobb kényelmet és praktikumot nyújtsanak számodra. A telefonos applikáción belül létrehozhatsz különféle szcenáriókat, amelyek segítségével nem szükséges elindítani, majd lekapcsolni az eszközöket, hiszen azok a beállított trigger aktivitások (például egy nyílászáró nyitása, vagy mozgás) érzékelése esetén automatikusan működtetik ezeket. Így például egy egyszeri beállítással intézheted el azt, hogy a szellőztetéshez kinyitott ablakok mellett a fűtés szüneteljen, vagy akár felkapcsolt fényekkel fogadjon otthonod, amikor megérkezel.