Hivatalosan is bemutatkozott a Samsung Galaxy Note 8.0

Samsung Galaxy Note 8.0

Személy szerint egy natúr tabletnek nem sok értelmét látom: persze kényelmes használni, sőt, szerintem remekül kiváltja a PC-t, amíg hétköznapi, egyszerű dolgokról van szó. De ha praktikusságról van szó nem árt, ha némi extrát is nyújt a kicsike, mint például az Asus Transformer dokkolója vagy a Samsung Galaxy Note 10.1 esetén az S Pen. Viszont egy 10"-os tabletet nem mindig kényelmes cipelni, így szinte magától értetődő, hogy Sammyék - végre hivatalosan is - bemutatták a 8.0-s Note-ot.

Mint a neve is mutatja, a kijelző 8"-os képátlóval rendelkezik, amihez 1.280×800 pixeles felbontás társul. Szintén jár hozzá S Pen, ami képes a kézírásból gépelt szöveget varázsolni, valamint végre a Back és a Menu gombokat is lehet vele nyomkodni - igen, ez egyben azt is jelenti, hogy a háromgombos dizájn itt is jelen van (ami egyben azt is borítékolja, hogy a Galaxy S 4 sem a szoftveres variációval jön majd).

A motorháztető alatt egy négy magos, 1.6GHz-es Cortex-A9 processzort találunk, valamint 16 vagy 32GB belső tárhelyet, amit a microSD slotnak köszönhetően tovább bővíthetünk. A hátoldali kamera 5, míg az előlapi 1.3 megapixeles. Hasonlóan a 10.1"-os testvéréhez, a Note 8 is tud telefonálni, emellett egy módosított Flipboard alkalmazás is jár hozzá, amivel az adott cikk felett tartva a tollat megjelenik annak a tartalma anélkül, hogy rá kéne kattintani. Plusz a szokásos Note-csomag, Dual View-val és társaival.

A Note 8.0 az év második negyedében lesz elérhető.