Ha nem tudsz jobbat, lehetetlenítsd el a konkurenciát - eltűnik Európából a Galaxy Tab 10.1

Apple vs. Samsung

Az első, áprilisban benyújtott perek után az Apple óriási győzelmet aratott a tegnapi napon a Samsung felett a német bíróságon. A választás nem véletlen, hiszen az ország törvényei kimondják, hogy szabadalmi jogsértés esetén nem csak pénzbírsággal, de az érintett cég menedzsmentjének bebörtönzésével is sújtható az alperes. Úgy tűnik az Apple komolyan megijedt a Samsung (és az Android) sikereitől, ezért ahelyett, hogy valami olyat villantana, amivel jobbat nyújt, jogászok hadait küldi a frontvonalra, hogy tüntessék el a konkurenciát.

A döntés értelmében az európai boltok polcairól (kivéve Hollandia) le kell kerülnie a Galaxy Tab 10.1 készülékeknek, maradéktalanul. Az Apple azonban csak dizájnbeli sérelmeket tudott felvonultatni, hardveres és más jellegű jogsétésekről továbbra sincs szó. Nem úgy, mint a Mac OS X Lion esetén, ahol a cupertinóiak a hunyók.

Az Apple hasonló eredményt ért el Ausztráliában is, valamint az USA területéről is szeretnék a Samsung összes termékét kitiltani. Hasonlóan járt el nem rég a Nokia ellen is, ahol azóta rendeződtek a dolgok.

A vicc az egészben, hogy az Apple a Samsung számos komponensét használja az iKacatjai-ban...