GeeMail - asztali alternatíva GMail felhasználóknak

GeeMail

Állandóan nyitva tartani, illetve folyton elindítani a böngészőt, csak hogy elolvassuk az új e-maileket, időigényes, és sokszor már bosszantó tud lenni - főleg, ha az ember napi több száz üzenetet kap. Azok, akik nem szeretik a Thunderbird-öt, illetve a hasonló alkalmazásokat, most kipróbálhatják a GeeMail-t, mely egy ingyenes alternatíva GMail felhasználók számára.

Egyik nagy előnye, hogy aktív internet kapcsolat nélkül is működik, előre meg lehet írni a leveleket, majd amint van összeköttetésünk a világhálóval, azonnal elküldi azokat.

Emellett semmilyen konfigurációt nem igényel, indítás után a webes felülethez nagyon hasonló oldalon be kell lépni, a program pedig azonnal elkezdi a levelek letöltését - ez eltarthat egy ideig.

A felület majdnem azonos a GMail kinézetével, így a fő funkciók pár kattintással elérhetőek. Pár apró eltérés ugyan akad, ezek közül számomra a legfájóbb, hogy nincs Priority Inbox, valamint a “skint” sem tölti le.

A telepítéshez szükség lesz az Adobe AIR platformra, valamint a GeeMail-re. Amennyiben már korábban telepítve lett az AIR, úgy elég csak a klienst letölteni.

A zip-ben található air file-t megnyitva elindul a telepítő, melynek folyamatába talán kétszer kell beavatkozni, és nem tart tovább 10 másodpercnél.

Miután végzett, indítsuk el a programot, és élvezzük, hogy minden féle POP3 és egyéb beállítások nélkül máris elérhető az összes levelünk.