Feltörték a Codemasters szervereit is

Codemasters

A Codemasters e-mailben értesítette felhasználóit, miszerint az oldalaikat feltörték, az adataik pedig illetéktelen kezekre jutottak. Az eső hírek még múlt hét pénteken kaptak szárnyra, a cég akkor széleskörű vizsgálatot indított, hogy felmérje az esetleges károk méretét. Úgy tűnik, a probléma igen komoly.

Amennyiben valaha is használtad a Codemasters Estore-t, úgy igen nagy az esély rá, hogy a neved, címed, e-mail címed, telefonszámod, jelszavad és a korábbi rendeléseid mind megszerezték a hackerek.

Azok, akik a Codemasters CodeM-et használják/használták, szintén számolhatnak azzal, hogy a nevük, felhasználói nevük, a megjelenített nevük, e-mail címük, születési dátumuk, jelszavaik, a hírlevél beállításaik, utolsó látogatásaik részletei, IP címeik, valamint Xbox Live Gamertag-jeik is a tolvajok kezére jutottak.

Ennek köszönhetően a Codemasters.com offline marad a jövőben, minden forgalom a Facebook oldalukra kerül átirányításra. A fejlesztők ugyan azt állíták, nem biztos, hogy az említett adatokat le is töltötték az illetők, de feltételezik, hogy ez történt, és eszerint járnak el az ügyben.