Eventek és születésnapok importálása Facebook-ból Google Calendar-ba

Facebook

A Facebook Event és születésnap funkciója kifejezetten hasznis, hiszen mindenkivel megesik, hogy nem emlékszik pontos dátumokra. Azonban mindig is bosszantott, hogy a Google Calendar-ral ellentétben nem küld SMS emlékeztetőt, illetve e-mailben is csak ritkán figyelmeztet a dolgokra. Azonban néhány kattintással könnyedén importálható minden születésnap, illetve esemény a Google naptárjába, ahol könnyedén állíthatunk be újabb emlékeztetőket.

Első lépésként a Facebook bal oldali sávjában kattintsunk az Events feliratra (Események), majd scrollozzunk az oldal aljára. Én most csak a születésnapokkal foglalkozom, de a módszer általánosan működik mindenre.

Alul válasszuk ki a Birthdays (Születésnapok) lehetőséget, majd a megnyíló oldal alján az Export Birthdays feliratra kattintva a megjelenő ablakból másoljuk ki a linket.

Ezek után nyissuk meg a Google Calendar-t, majd a bal oldali menü Other Calenders feliratára kattintva az Add lehetőségnél az Add by URL opciót válasszuk ki.

Ide kell bemásolni az előbb kapott linket, majd pár másodperc múlva már meg is jelennek a születésnapok egy külön naptárban (Friend’s Birthdays).

Ezek után az emlékeztetők globálisan beállíthatóak a bal oldali felsorolásban a naptár neve mellett található kis nyílra kattintva, ahol a Calendar settings/Notifications alatt találjuk a keresett opciót.