Érintőképernyős monitor a ViewSonic-tól

Az érintőképernyő ma már nem számít újdonságnak, szinte napi szinten használjuk az élet legkülönfélébb területein. Számítógép monitorként eddig még nem nagyon találkozhattunk vele. Ez most megváltozik, a ViewSonic piacra dobott egy új monitort, mely Windows 7 Touch minősítésű érintőképernyőt tartalmaz.

Ez azt jelenti, hogy a monitor tökéletesen alkalmas a Windows 7 érintőképernyőn keresztüli teljes kezelésére. Ehhez USB-n keresztül is csatlakoztatni kell a géphez, így aktiválva azt. Ezt kivéve a képernyő tulajdonságai nem kiemelkedőek.

21,5"-os, fullHD, azaz 1920x1080-as felbointással rendelkezik, 5 ms-es válaszidővel. A panelt 200cd/m2-es fényerő, 1000:1-hez valódi kontraszt és 100000:1-hez dinamikus kontraszt, 170 fokos függőleges és 160 fokos vízszintes rálátási szöggel rendelkezik. Videó bemenetekből csak DVI és D-Sub került rá, helyette kapott beépített hangszórókat 1 W-os teljesítménnyel. Audió be- és kimenet is található rajta. Ezekkel együtt is csak 24 W-os átlagfogyasztást ígér a gyártó, ami elég jónak számít.

Újdonságnak számít  még, hogy állítható magasságú állvánnyal érkezik és akár falra is felszerelhető. A monitor dőlésszöge is változtatható, ami az érintőképernyő kényelmes kezeléséhez nélkülözhetetlen.

A termék hamarosan már kapható lesz a boltokban ViewSonic VX2258wm néven 3 év garanciával, mindössze 230 Euró (~63.000 Forint) körüli áron.