Egy vezető svéd politikus is érintett lehet a warez ügyekben

WarezSzeptemberben Európa számos országában egyszerre csaptak le a helyi hatóságok különböző szolgáltatók szervertermeire, súlyos csapást mérve ezzel a kontinens warez világára. A helyzet súlyosságát az is mutatja, hogy jelenleg is folynak a vizsgálatok a lefoglalt gépekkel kapcsolatban. A hatóságok egy egyelőre meg nem nevezett, de a hírek szerint vezető beosztású svéd politikust tartóztattak le a warez világban való aktív részvételének gyanújával.

Az eset még szeptember 7-én, a razziák napján történt. Egy IP cím alapján a rendőrök rajtaütöttek a 32 éves politikuson, lefoglaltak 7 számítógépet, 4 merevlemezt, valamint számos pendrive-ot és memória kártyát. A kihallgatás során a férfi ártatlannak bizonyult az ellene felhozott vádpontokkal szemben.

Frederick Ingblad, a svéd bíróság munkatársa elmondta, bár jelenleg nem folyik további vizsgálat a férfi ellen, a korábban felhozott vádak miatt később még felelősségre vonhatják. Ennek ellenére a politikus több számítógépét továbbították a belga hatóságokhoz, további vizsgálatokra.