DashClock: remek lockscreen widget, egyenesen Mountain Viewból

DashClock

Roman Nurik egyike azoknak, akik főállásban az Android megjelenésén dolgoznak. Úgy tűnik azonban, hogy héba-hóba a szabadidejében is szeret egy kicsit munkálkodni, amelynek eredményeként megszületett a DashClock, ami az Android 4.2-ben bevezetett natív lockscreen widget funkciót kihasználva rengeteg hasznos infót tud megjeleníteni - plusz az APIknak köszönhetően bárki írhat hozzá kiegészítőket.

Mivel a működéséhez elengedhetetlen az Android 4.2-ben található funkció, így többnyire csak Nexusokon és 4.2-es custom ROMokon fog működni. Ha azonban bármelyik feltétel teljesül, mindenképp érdemes kipróbálni.

A felület letisztult, gyakorlatilag pillanatok alatt össze lehet kattintani, hogy mit szeretnénk látni és milyen sorrendben. Összecsukott állapotban csak az adott modul ikonja - például GMail - és a hozzá tartozó értesítések száma jelenik meg, míg kinyitva részletesebb információkat láthatunk. A GMail része képes több fiókot kezelni egyszerre, amelyekhez külön-külön mutatja az új levelek számát.

Az időjárás csak GPS alapján képes információkat megjeleníteni, de emellett lehetőség van az ébresztőórával, hívásokkal és SMS-ekkel kapcsolatos infók elhelyezésére is. Az APIknak hála a fejlesztőknek lehetősége van, hogy saját alkalmazásaik értesítéseit is elérhetővé tegyék a widgeten.