Buump - egy kis Facebook a való életben

Buump

A Facebook ugyan már több, mint 600 millió felhasználóval rendelkezik, ám egy problémával még nem számoltak le: minden információ online... Honnan a csudából tudja hát az ember, hogy ha valakivel személyesen találkozik, akkor az illető mégis milyen kapcsolati állapotban van? Egyedülálló vagy máris házas? Ez bizony nem derül ki, ha nem vethetünk egy pillantást a profiljára.

Persze meg lehet ezt kérdezni, akár szemtől szembe is, de ennek aligha létezik tapintatos módja (Szia, Cica! Van gazdád?...). Így tehát, még mielőtt bárki letámadna egy ilyen kérdéssel bennünket, tehetünk egy előzékeny lépést: hordjuk kapcsolati állapotunkat a csuklónkon. Ez megkönnyíti az életet, legalábbis a Buump szerint.

A cég öt féle színes műanyag karkötőt kínál az öt különféle kapcsolati állapotra, összesen mintegy 2000 Ft-ért. Emellett akad egy kiegészítő csomag, melyben szintén öt különböző “looking for” opció található ugyanezen az áron. A telhetetlenek akár mind a tíz darabot megszerezhetik körülbelül 3500 Ft-ért, emellett ezer darab feletti rendelés esetén, akár saját karkötőnket is megtervezhetjük.

Kevésbé előnyös dolog azonban, hogy a karkötők nem nyújtanak biztos tájékozódási pontot abban a tekintetben, hogy mégis nőkre vagy férfiakra van-e specializálva viselőjük, valamint a francia alapítású cég angolon kívül nem kínál semmilyen más nyelven lehetőségeket. Az azonban bizonyos, hogy mindenki megtalálja a kapcsolatára vonatkozó megfelelő darabot a kínálatban.

A Buump koncepciója még kérdéses, hogy beválik-e. Láthatóan azokkal a cégekkel tartanak, akik a Facebook farvizein próbálnak evickélni, így jön létre a Facebook egyes részeinek fizikai megvalósítása. Hasonló kezdeményezések a Facebook eseményeket valódi könyv formájában megörökítő holland próbálkozások és a Zuckerberg viseletét áruba bocsátó shop kísérlete is. Szintén közeli rokona a vállalkozásnak a Twitter sikerét meglovagoló Twittabling ékszerkészlet is.

A Buump egyébként kissé merész módon az IMF szombaton letartóztatott vezetőjének, Dominique Strauss-Kahn-nak is ajánlott egy karkötőt, miszerint: “It’s complicated.”