Burnbit - Online file-ok megosztása bittorrent segítségével

BurnbitBittorrent segítségével könnyen oszthatunk meg file-okat egyszerre több emberrel. Az egyetlen hátránya a módszernek, hogy el kell készítenünk a torrentet, majd seedelnünk kell azt, különben elhal. A Burnbit új szolgáltatása ezen kíván segíteni.

Miután feltöltjük a megosztani kívánt file-t egy általunk választott szerverre (például RapidShare), majd a Burnbit segítségével elkészítjük a torrentet. A módszer lényege és előnye, hogy a tartalom mindaddig szerverről kerül megosztásra, amíg azon fellelhető. Így a felhasználóknak sem kell az otthoni sávszélességüket feláldozniuk, valamint a letöltés is jelentősen gyorsulhat.

A torrent file a Burnbit szerverein kerül tárolásra, valamint egy letöltő gomb segítségével könnyen belinkelhetjük azt saját oldalunkra, illetve különböző statisztikákat is elérhetünk. A módszer egyetlen, ám nagy hátránya, hogy jelenleg minden file publikus, nincs lehetőség magán torrentek készítésére. Az oldal fejlesztői jelenleg várják a felhasználók javaslatait, és igyekeznek eleget tenni azoknak.

A torrentek kategórizálása autómatikusan történik, de magunk is besorolhatjuk, ha úgy tartja kedvünk.