Bombával fenyegették a jogvédőket

Pirate BombKét héttel ezelőtt megkezdődött az Operation: Payback, melynek során bittorrent felhasználók egy jelentős csoportja számos jogvédő szervezet szervereit folyamatos DDoS támadásnak vetette alá. A támadásokkal később sem hagytak fel, számos cég honlapja vált elérhetetlenné napokig. Az elmúlt napokban egy ausztráliai cég ellen intézet támadás során számos, ártatlan honlap is elérhetetlenné vált.

A DDoS támadások mellett a cégek irodái rengeteg hamis telefonhívást kaptak, valamint páran "meglepetés" pizzát is küldtek az ott dolgozó ügyvédeknek.

Jelenleg nem tudni, hogy a minap a Dunlap, Grubb & Weaver ellen elkövetett fenyegetés összeköthető-e az Operation: Payback-kel. A sikeres DDoS támadások után, melyek az e-mail szerverüket sem kímélték, csütörtök hajnalban egy fenyegető e-mailt kaptak, mi szerint bomba van az épületben.

A helyi hatóságok a tűzszerészekkel együtt órákig vizsgálták az épületet, számos robbanóanyag-kereső kutyával együtt, de végül semmit nem találtak.

A Dunlap, Grubb & Weaver volt az a cég, amely a The Hurt Locker (Bombák földjén) letöltőit üldözte a film megjelenése után, valamint több tízezer bittorrent felhasználó bepereléséért felenek.