Az Eidos-t sem kímélték a hackerek

Eidos

A Sony után egy másik neves játékcég, az Eidos is hackerek támadásának áldozatául esett csütörtök éjszaka. A támadók közel 25.000 email címet, valamint 350 rezumét szerezhettek meg, továbbá hozzáférhettek a Deus Ex: Human Revolution weblapjának teljes tartalmához.

“A Square Enix megerősítette, hogy hackerek hozzáfértek az eidosmontreal.com oldalunkon tárolt adatok egy részéhez, valamint két termékünk honlapjához. Azonnal leállítottuk az említett oldalakat, hogy megvizsgáljuk, hogyan történhettek az incidensek, és milyen adatokhoz fértek hozzá.” - nyilatkozta a cég.

A Square Enix biztosított mindenkit arról, hogy bankszámlainformációk és hitelkártyaszámok nem láttak napvilágot.

A támadást követően a hackerek egy “Owned by Chippy1337” feliratú bannert helyeztek el az oldalakon. Feltehetően különböző file-megosztó oldalakon fogják terjeszteni a megszerzett adatokat. 

A Krebs a hackerek információi alapján úgy véli, közel 80.000 felhasználó adatait, valamint 9.000 önéletrajzot szereztek meg a támadás során.

Az Ars Technica friss jelentése szerint az Anonymus nevű csoporton belüli szakadárok felelősek a támadásért, akik a 17 éves brit hacker, Ryan körül csoportosulnak. A Krebs által megszerzett chat logok szerint az Eidos-t megtámadó hackerek megpróbálták rákenni Ryan-re a támadást. Az Anonymus csapat tagjai most is elhatárolódtak az esettől.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a mostani támadásnak van-e bármi köze a Sony-t ért támadás-sorozathoz.