Az Apple sem egy ma született bárány

Apple

Szinte naponta hallani, hogy az Apple valamely vetélytársát feljelenti szabadalmi jogok megsértése miatt. A hadjárat főként a Google, valamint Android operációs rendszerének partnerei (Samsung, HTC) ellen folyik, több-kevesebb sikerrel. Mára sikerült elérniük, hogy a HTC-t két vádpontban bűnösnek találják, valamint a Samsung sem kezdhette el a Galaxy Tab ausztráliai árusítását. Míg Cupertino-ban a jogászok minden lehetőséget megragadnak, hogy ellehetetlenítsék a konkurenciát, és önmagukat fényezzék, egy kis, viszonylag ismeretlen cég az OS X Lion Quick Boot megoldása miatt nyújtott be keresetet a cég ellen.

Az Operating Systems Solutions (OSS) egy, az eredetileg LG tulajdonát képező szabadalom megsértése miatt emelt vádat. Állításuk szerint az Apple a legújabb OS X verzióban olyan boot metódust használ a MacBook Pro számítógépekben (is), amely az ő tulajdunkat képezi.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az LG-nek van-e valamilyen köze az ügyhöz (közvetett/közvetlen), de lehetséges, hogy indirekt módon igyekeznek a cupertinóiak alá fűteni, gyakorlatilag egy megelőző csapásként, melyek már korábban is hatékonynak bizonyultak a cég ellen.