Az Apple kárpótlást fizetett a pekingi zavargás egy sérültjének

Apple

Az Apple ugyan úgy nyilatkozott, hogy a pekingi márkaboltban történt verekedés során a cég személyzete mindössze önmagát igyekezett védeni, amikor a türelmetlen tömeg megkísérelt betörni az épületbe, mégis kártérítést fizettek az egyik sérültnek. A hétvégén történt zavargás oka az iPad 2 és a fehér színű iPhone 4 megjelenése, melyek Kínában most először kerültek piacra.

A kínai Apple rajongók eleinte türelmesen várakoztak a pekingi áruház előtt, ugyanis azt a szombati napon rövid időre bezárni kényszerült a cég. Az iPad 2-ért való sorbanállás alatt azonban olyan magasra hágott a feszültség, hogy a tömeg az épület ostromába kezdett, majd a bejárati ajtó üvegének kitörése után behatoltak a boltba is.

Az Apple szóvivője, Carolyn Wu egy interjúban közölte az AFP-vel:

“Az Apple Store Sanlitun a szombati nap folyamán kénytelen volt néhány órára bezárni, ugyanis a várakozó tömeg kontrollálhatatlanná vált. A személyzet ennek megfelelően kénytelen volt önmagát és a vásárlókat védeni, éppen ezért bezárták az ajtókat, hogy ne jöhessenek be az eddiginél is többen. A döntések során mindvégig igyekeztünk szem előtt tartani vásárlóink és alkalmazottjaink biztonságát.”

Ezek után kedd reggel a Global Times hírei közt mégis az szerepelt, hogy az Apple Ding Wencheng számára 20.000 yuan ($3,000) kárpótlást ajánlott fel a boltban történt verekedés során szerzett sérülései miatt. Ding úr ezt természetesen elfogadta. A probléma megoldásában egyébként végül a helyi rendőrség erőire is szükség volt, arról azonban nem tudunk, hogy a további három sebesült is részesült-e hasonlóképp kártérítésben.