Átrendeződik a hazai vírusirtó piac?

Avira

A német Avira GmbH partneri megállapodást kötött a biztonsági megoldások terén már komoly tapasztalattal rendelkező SafeSoft Kft.-vel a cég antivírus termékcsaládjának kizárólagos magyarországi disztribúciójára. A 120 milliós felhasználói táborral rendelkező Avira – rendkívül alacsony erőforrásigényének és kiemelkedő heurisztikus képességének köszönhetően – átrajzolhatja a hazai antivírus megoldások piacát.

Az otthoni felhasználók számára ingyenes alapváltozatot is biztosít a Magyarországon most megjelenő, de világszerte már több mint 120 millió felhasználóval rendelkező német Avira. A disztribúciós jogokat elnyerő SafeSoft Kft. sem ismeretlen játékos a hazai IT-biztonsági piacon, a cég többek közt az Aladdin, a Barracuda és a WatchGuard biztonsági megoldások kizárólagos hazai forgalmazója. „Azért választottuk a SafeSoft Kft.-t magyarországi partnerünknek, mert értékeik megegyeznek azokkal, melyeket mi is magunkénak vallunk. A választás során kiemelt szempont volt a mély szakmai tudás, az emberközpontúság, a kiváló problémamegoldó képesség és az IT-biztonság terén szerzett jelentős tapasztalat” – mondta Arthur Baumann, a több mint 20 éves múltra visszatekintő Avira GmbH kereskedelmi igazgatója.

„Az Avira AntiVir termékcsalád – melynek mostantól minden tagja hazánkban, helyi, magyar nyelvű terméktámogatással is elérhető – megbízhatóságát és gyorsaságát számos nemzetközi szinten elismert teszt és minősítés bizonyítja. Az Avira volt például az első antivírus gyártó, mely megszerezte az SAP Certified Integration minősítést, mely igazolja, hogy megoldása közvetlenül az SAP-t futtató szerverre telepíthető, így annak teljes adatforgalmát képes ellenőrizni és a károkozókat kiszűrni” – mondta Bán István, a SafeSoft Kft. ügyvezetője. A kimagaslóan jó találati arányt két technológia ötvözése biztosítja. Egyrészt a hagyományos, vírusmintán alapuló felismerés, melyhez a 120 milliós felhasználói bázis kitűnő alapot ad. Utóbbi egyúttal azt is biztosítja, hogy az Avira szinte korlátlan számú hardver és szoftver kombinációban tesztelheti megoldásait. A vírusmintán alapuló felismerést egészíti ki a viselkedésalapú megoldás, a még nem azonosított károkozók felderítését is biztosító proaktív védelem. „A két technológia ötvözésének köszönhetően az Avira AntiVir Professional változata a legutóbbi Virus Bulletin teszten az egyik legjobb eredményt érte el.  Az Avira emellett azon kevés biztonságiszoftver-gyártók egyike, mely a felhasználói licencszerződésben nyilatkozik arról, hogy az általa készített megoldás nem tartalmaz semmilyen, a gyártó által beépített hátsó ajtót” – mondta Bán Tibor, a SafeSoft Kft. ügyvezetőtársa. 

A Magyarországon kizárólagos disztribútori jogokat szerző SafeSoft Kft. saját hálózatán keresztül az Avira teljes kínálatát biztosítja.  Az Avira belépő szintű, otthoni felhasználásra készült, ingyenes terméke az Avira AntiVir Personal, mely védelmet nyújt a vírusok, férgek, trójai- és tárcsázó programok ellen. A fizetős, de 30 napig díjmentesen kipróbálható Avira AntiVir Premium a Personal változaton túl védelmet nyújt a kém- és kéretlen reklámprogramok, az adathalász kísérletek, valamint az ismeretlen vírusok ellen, és még rendszerhelyreállító CD készítésére is alkalmas. Az Avira Premium Security Suite a már bemutatott Premium változaton túl tűzfalat, levélszemétszűrőt, illetve biztonsági adatmentés funkciót is nyújt a felhasználóknak.  A vállalati igényekre szabott Avira AntiVir Professional Windows és Linux környezetben egyaránt elérhető, központi menedzsment szolgáltatása révén pedig akár több ezres géppark költséghatékony vírusvédelmére is alkalmas.

„Az Avira az asztali számítógépek védelmén túl szerveroldali antivírus megoldásokkal és mobil eszközökre optimalizált vírusvédelmi rendszerrel is rendelkezik, melyek szintén elérhetők a hazai kínálatban” – mondta Bán István.  Az Avira termékcsalád összes megoldása letölthető a SafeSoft Kft. oldaláról. Az oktatási intézmények számára a cég a hazai piacon egyedülállóan magas kedvezményt biztosít a licencdíjak árából. Az Avira társadalmi szerepvállalásának részeként Magyarországon is támogatja az Auerbach Alapítványt, így minden egyes megvásárolt Avira Premium termék árából 5 eurót utal át az elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek támogatására, megsegítésére létrejött szervezet számlájára.

Az Avira termékek által megszerzett díjak és minősítések listája:

  • SAP Certified (A vírusirtók között elsőként megszerzett minősítés)
  • 24 Virus Bulletin díj
  • 7  AV-Comparatives díj (2008-ban az év vírusirtójának választották)
  • 3  PC Welt Magazin (Az év biztonsági szoftver márkája – 2007, 2008, 2009)
  • 6  PC Security Labs díj
  • TÜV minősítés
  • ICSA (Computer Security Association) minősítés