A Visa innovációja Európában is tesztelés alatt

VISA

Egyelőre még nem tart ott a technikai, hogy iPhone-unkat fizetőeszközként használhatnánk mindennapi bevásárlásaink során, ám a Visa törekvései jó előre sejtetik, hogy ez csak idő kérdése. Az analitikusok szerint hamarosan kivitelezhető lesz az a trükk, hogy vásárlás esetén, amikor fizetni szeretnénk a tranzakcióhoz mindössze az iPhone-t kell majd a fizetőkapuba helyezni.

Aki sokat tanulmányozza az álláshirdetéseket az is könnyen, gyorsan levonhatja a messzemenő konzekvenciát: a Visa minél előbb szeretné bevonni az okostelefonokat a kártyával fizetés alternatívái közé. Mivel azonban még kevés az NFC chippel szerelt iPhone, ezért kénytelenek volnánk egy kis kiegészítést csatolni készülékünk aljára.

Összességében egy inch-csel lenne hosszabb a telefon, viszont a Wireless Dynamics iCarte nevű eszközével és a megfelelő szoftverrel felfegyverezve fizetőképessé tehetnénk iPhone-unkat. NFC engedélyezett terminálokban már használható Európa szerte a még kísérleti stádiumban bicegő kezdeményezés, a magyar lehetőségekről még nem esett szó. Idehaza a kártyás fizetés is eléggé elhanyagolt kérdés sok helyen, így csak várakozásaink lehetnek atekintetben, hogy a fizetőközönség, hogy viszonyul majd a lehetőséghez, hogy okostelefont használjon bankkártya helyett.