A Microsoft pereli a Motorola-t - ezúttal nem csak az Androidokat érinti az ügy

Steve Ballmer

A Microsoft úgy tűnik követi újonnan szerzett barátja (az Apple) példáját: a redmondiak kiszemeltje ezúttal a Google által felvásárolni kívánt Motorola. Céljuk nem kevesebb, mint a Motorola teljes kitiltása az amerikai piacról, mivel állításuk szerint hét különböző szabadalmukat sértették meg.

Ezek a névjegyek kezelésétől, az e-mail-ek szinkronizálásán keresztül egészen az alkalmazások jelerősség- és akkumulátor-töltöttség változásról szóló értesítéséig terjednek.

Amennyiben véghez viszik tervüket, nem csak a Droid 2, Droid X, Cliq XT, Devour, Backflip és a Charm eshet áldozatául a kereskedelmi tilalomnak, de minden olyan készülék, mely a Motorola említett technológiáját alkalmazza valamilyen módon.

A játszmának ennél azonban sokkal nagyobb tétje van: a 17.000 szabadalom közül 18 kulcsfontosságú az Android védelmében a folyó perek esetén, és amennyiben ezek sem bizonyulnak elégnek, nem csak az üzlet válik feleslegessé, de komoly hatása lehet az Androidok elérhetőségére is számos régióban.