A Huawei Watch már kapható Nyugat-Európában

A Huawei Fogyasztói Üzletága a mai nap folyamán bejelentette, hogy a vállalat első okosórája, a Huawei Watch már ebben a hónapban kapható lesz Nyugat-Európában Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban, 399 és 699 euro közötti ajánlott fogyasztói áron, a különböző típusok függvényében. A termék hazai ajánlott fogyasztói ára illeszkedni fog az európaihoz. A Huawei Watch Magyarországon várhatóan 2015 utolsó negyedévétől lesz elérhető.

A Huawei Watch a klasszikus svájci órákat idéző készülék, amelyet a legmodernebb, innovatív technológiával szerelt fel a gyártó. Az Android Wear™ által üzemeltetett okosórával bárhová megyünk, mindig csatlakozni tudunk az elérhető hálózathoz, azonnali értesítéseket kapunk hívásinkról, SMS-einkről, továbbá az instant üzenetek és emailek érkezéséről is. Az okosóra Bluetooth segítségével vezeték nélkül kapcsolódik a fülhallgatóhoz és az offline zenehallgatást is támogatja. A zenelejátszás hangutasítással is elindítható a készüléken, illetve az útvonalkeresés és navigáció is ugyanígy működtethető. A Huawei Watch-ot „telefonkereső” funkcióval is felszerelte a gyártó, ennek segítségével könnyedén megtalálhatjuk az elkeveredett okostelefonunkat.

A Google Android Wear™ legfrissebb verziójának köszönhetően mind az Android, mind az iOS operációs rendszerű telefonok is csatlakoztathatóak a Huawei Watch-hoz.

Klasszikus tervezésű elegancia és megmunkálás
A Huawei Watch óralapja a klasszikus karóráknak megfelelően 42mm-es átmérőjű, koronája a két órát jelző pozíciónál helyezkedik el. Az óralap kerete többféle változatban és anyagban elérhető: rózsaarany, rozsdamentes acél és fekete verziókban. A vállalat ezzel párhuzamosan egy sor különböző számlap-megoldást is kínál számunkra, amelyek között találunk klasszikus, luxus, üzleti, nőies, modern és egyszerű, letisztult dizájnt is.

A vállalat a Huawei Watch-hoz számtalan óraszíjat kínál, többek között fémszíjat rózsaarany és fekete árnyalatban, valamint klasszikus fém színben, ezen kívül pedig barna vagy fekete színű bőrt is. A készülék eredeti szíja ugyanakkor könnyen lecserélhető bármilyen egyedi, 18 mm-es szélességű szíjra.

A legfinomabb anyagok felhasználásával készített Huawei Watch kerek AMOLED kijelzője 1.4 inches érintésre reagáló 400x400 pixeles 286 ppi felbontású, 10,000:1 kontrasztarányú. A vízálló képernyőt a svájci óraművesek által előszeretettel használt karcálló zafír kristály lencse borítja, és hidegen kovácsolt acélkeret veszi körül. A Huawei a Watch piaci megjelenése kapcsán együttműködik a világ egyik legelismertebb divatfotósával, Mario Testinoval, Karlie Kloss amerikai szupermodellel, valamint a világ egyik legelismertebb férfi top modelljével, Sean O’Pry-jal.

A sportolást segítő technológia új korszaka
Az okosórát 6 tengelyes mozgásérzékelővel és beépített pulzusszám mérővel szerelte fel a gyártó. A Huawei Watch pulzusszám mérője (PPG szenzor) enyhén kidudorodik a készülékből, hogy jobban érintkezzen a felhasználó bőrével, és pontosabb mérést biztosítson. 

A 6 tengelyes mozgásérzékelőt giroszkóppal és gyorsulásmérővel is ellátta a Huawei, ennek segítségével bárhol és bármikor nyomon követhetjük aktivitásainkat, megkülönböztetve az egyes mozgásfajtákat, például sétálást, futást vagy mászást.
Benjamin Norton, a Huawei fogyasztói üzletágának viselhető eszközök tervezéséért felelős szakembere a következőket mondta el: „Napjainkban a felhasználók számára már nem elegendő, ha egy eszköz csupán kapcsolódási lehetőséget biztosít számukra, hanem innovatív technológiával felszerelt, okos készülékeket keresnek. A Huawei Watch megalkotása során ezért olyan terméket hoztunk létre, amely ötvözi az innovatív technológiát a kiváló minőségű alapanyagokkal, egy klasszikusan elegáns külsőbe ágyazva.”

Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója elmondta: „A Huawei elkötelezett az iránt, hogy folyamatosan olyan innovatív, új termékeket hozzon létre, amelyek megfelelnek a fogyasztók igényeinek. A Huawei első valódi okosóráját a fogyasztói keresletre vonatkozó kiterjedt kutatás alapján tervezte meg a vállalat. A Huawei Watch prémium kinézetével és klasszikus dizájnjával egyedinek számít a piacon. Intelligens technológiája révén lehetővé teszi felhasználóinak, hogy útközben is csatlakozhassanak az elérhető hálózatokra. Kétségkívül a viselhető készülékek képviselik majd a legjelentősebb trendet az ágazaton belül, technológiájának és innovációs megoldásainak kiaknázásával a Huawei Fogyasztói Üzletága pedig vezető pozícióra törekszik ezen a piacon.”