A Google Earth újdonsága

Google Earth

A Google Earth-től megszokhattuk, hogy érdekes képet mutat világunkról, szebbnél-szebb tájakon nézhetünk szét fotelünkből. Újdonság, hogy most már akár tökéletesen a helyszínen érezhetjük magunkat a 360 fokos panorámaképeknek köszönhetően. A Google Earth-ben eddig is volt egy úgynevezett Photo Layer, ami a helyszínen készült 2D-s képekkel szolgált (a fotók a Panoramiótól származtak). 

Most viszont megérkeztek a panorámaképek, melyeket a 360cities.net-nek köszönhetünk. (korábban a galéria nézetbe már bekerültek a tőlük gyűjtött darabok, de úgy néz ki, hogy ez most egy komolyabb integráció!).

Az alkalmazásban a 360 fokos panorámafotók piros-, míg az eddig is ismert Panoramio 2D-s képei kék ikonnal jelennek meg. Rájuk kattintva egy buborék ugrik föl, melyben megcsodálhatjuk a lélegzetelállító látványt, majd még egy klikkel átkerülünk nézelődő módba, ahol nagyméretben gyönyörködhetünk a kilátásban.

A 360cities.net-nek mellesleg elég vaskos adatbázisa van, hála a sok önkéntes beküldőnek. Így pár esetben tényleg hasznos a Google Earth képmegjelenítő funkciója, mert szétnézhetünk, hogy mi fogad majd minket mondjuk nyaralásunkkor, és esetleg megspórolhatjuk a repülőjegy árát. Jobb a kényelmes meleg szobában csalódni, mint annyi pénz kifizetése után a helyszínen…