A Bit.ly beintett a Google-nek

Bit.ly QRA Google nem rég tette elérhetővé Goo.gl nevű link rövidítő szolgáltatását a nyilvánosság számára. Állításuk szerint a legstabilabb, leggyorsabb, valamint a legbiztonságosabb jelenleg elérhető ilyen szolgáltatás az övék. Egy feature-nek köszönhetően bármely link végére a .qr karaktereket illesztve megkapjuk a QR kódját az URL-nek.

Bár a Google elgondolása nem egyedi, a QR kódos módszert először ők vezették be. A mai napon az egyik legnagyobb, azonos szolgáltatást nyújtó oldal, a Bit.ly is bevezette az említett extrát, egy apró módosítással. A rövidített linkek QR kódja alatt a Bit.ly halat láthatjuk, mely négy színes golyót igyekszik felfalni. A négy golyó színe megegyezik a Google által használt színekkel.

A cégnek nem ez az első nyílt hadüzenete riválisa felé: tavaly decemberben, a Bit.ly Pro szolgáltatás bevezetésekor, mely egy időbe esett a Goo.gl bejelentésével, a cég nyíltan kifejezte nemtetszését a Google lépésével kapcsolatban.

A pletykák szerint tavaly év elején a kereső szolgáltatásból kinőtt óriás próbálta felvásárolni a Bit.ly-t, de a tényleges üzleti tárgyalásokig soha nem jutottak el.