A Birodalom visszavág

Darth Vader Death GripPár hete érdekes hírről számoltunk be: egy frissen felbérelt jogvédő cég munkatársai DDoS támadást ígértek minden olyan oldal ellen, mely nem hajlandó együttműködni és teljesíteni kéréseiket. Bár a módszer legalitása vitatható, nem sokkal később számos oldal adminisztrátora jelezte, hogy folyamatos DoS támadásnak vannak kitéve szervereik

Az akciók nagy visszhangot keltettek, a kalózok egy csoportja pedig ellentámadást kezdett szervezni, a szemet-szemért elvet követve. Az "Operation Payback" névre keresztelt akció keretein belül az elmúlt 36 órában több jogvédő szervezet honlapjának működését lehetetlenítették el, ugyanazzal a módszerrel, mellyel a torrent oldalak működését akarták akadályozni, többnyire sikertelenül.

Az MPAA, AiPlex Software, valamint a RIAA.com és RIAA.org ellen intézett masszív támadások elsősorban a The Pirate Bay bezáratásáért felbérelt AiPlex vezérigazgatójának nyilatkozatai és lépései miatt történtek. Az akció résztvevői a 4chan-on, valamint twitteren keresztül kommunikálnak, illetve ünneplik a sorozatos győzelmeiket.