65 éve zuhant le az első UFO

Roswell

Nem csak az űrrepülés szempontjából történelmi a mai nap: Roswell-ben 65 évvel ezelőtt zuhant le az első földönkívüli űrhajó, amelyet később a hírhedt 51-es körzetbe vittek, és soha többet nem látott napvilágot. Vagy, ahogy Walter Hault nyilatkozott, sikerült egy repülő csészealj maradványait összeszedniük - és nem a bázison falhozvágott kávéscsészéről volt szó. Persze később az egészet tagadták és ET-t visszaminősítették egy eltévedt meteorológiai léggömbnek.

Azóta nem csak konspirációs elméletek tucatjainak adott alapot, de számos ellentmondásos interjút és hasonló jelentést hallhattunk, láthattunk az üggyel kapcsolatban.

Többek szerint egyszerre több helyen is csapódtak be űrhajók, míg a hivatalos verzió szerint csak nagyon rossz napja volt a Meteeorológiai Hivatal könyvelőinek. Mindenesetre a '90-es évek közepén hivatalosan is lezárták az ügyet (szegény lufi tényleg nagyot eshetett), de ezen a tényen nem segít, amikor ex-CIA ügynökök hasonló nyilatkozatokat tesznek:

"Ez nem egy rohadt meteorológiai léggömb volt - pontosan az volt, ami az emberek első jelentésében szerepelt. Egy szerkezet volt, ami egyértelműen nem a földről származott, lezuhant, és egy másodpercig sem kételekedem abban, hogy az emberek a 'maradványok' és a 'hulla' szavakat használták."

Ezt követően Langley-ben - a CIA főhadiszállásán - talált egy dobozt a titkos részlegben, amelyen a 'Roswell' felirat díszelgett.

"Néhány fénykép és írásos anyag volt benne, és ez minden, amit valaha bárkinek is mondani fogok róla. De ez volt az a pillanat, amikor világossá vált számomra, hogy mind az amiben én és sokan mások hisznek, valóban megtörtént".

Persze tisztában kell lenni azzal, hogy az ilyen nyilatkozatok elég port kavarnak ahhoz, hogy a valós problémákról elvonják a média - és ezzel az emberek - figyelmét, de mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy az idegenek legalább 65 éve köztünk járnak. Vagy csak a Hold-nácik első kísérlete fulladt kudarcba, ki tudja...