4000 alkalmazottól és 30 gyártól válik meg a Googorola

Google & Motorola

Megerősítette a korábbi pletykákat a Google, miszerint a Motorola dolgozóinak 20%-át elbocsájtja, valamint a gyárak egyharmadát bezárja a harmadik negyedévben. Ez 275 millió dollárjába fog kerülni a cégnek, de reményeik szerint ez nem csak egyszerűsíti a mobil termék portfóliót, de megállítja majd a folyamatos veszteséggel zárt időszakok sorozatát is, ami szám szerint 14 negyedévet jelent az elmúlt 16-ból.

Emellett természetesen a mobil paletta is átalakul majd valamelyest, méghozzá a mostani feature phone-ok helyett az innovatívabb, profitképesebb eszközökre fókuszálnak majd. Természetesen a Google rámutatott, hogy a lépés még nem jelent majd azonnali talpraállást, és a befektetők további, pénzügyileg változó negyedre számíthatnak majd, mielőtt egyenesbe jönnek a dolgok.

Ami a dolgozókat illeti, jelentős végkielégítésekre számíthatnak, valamint a cég segítségére is az új munkahely utáni keresésben. Az elbocsájtások mindössze 1/3-a érinti az amerikai munkaerőt, de az érintetteknek valószínűleg könnyebben fogadják majd a tényt, mivel a Google mindig is élen járt az egykori alkalmazottakkal történő törődés tekintetében.