12 mód Facebook oldalunk egyedivé tételére

FacebookMinden eddiginél egyszerűbben készíthetünk új fület profilunkhoz, illetve egyedi rajongói oldalt kedvenceinknek különböző, külső Facebook alkalmazások segítségével. A lent felsorolt alkalmazások között akad ingyenes, illetve fizetős is. Van, melyet csak rajongói oldalakhoz használhatunk, de jó néhány segítségével profilunkhoz is adhatunk extrákat.

Miproapps

A legújabb külső szolgáltatás, melynek segítségével könnyedén készíthetünk rajongói oldalakat, pár perc alatt. Egyszerűsége az úgynevezett drag & drop módszerben rejlik: vagyis, amit szeretnénk, hogy az oldalon legyen, csak be kell húznunk oda, ahová elképzeltük. A készítők egy videót is készítettek, melyen bemutatják, hogyan is működik pontosan az alkalmazás:

Tabfusion

Mind rajongói oldalhoz, mind profilhoz adhatunk új füleket a Tabfusion segítségével. Minden szolgáltatáshoz külön alkalmazásuk van, melyek közül talán a Twitter a leginkább elterjedt a felhasználók között. Használata igen egyszerű, mindössze 4-5 kattintással hozzáadhatjuk profilunkhoz a nekünk megfelelő extra fület.

NorthSocial

A NorthSocial 15 különböző alkalmazást nyújt, melyek segítségével szebbé tehetjük Facebook oldalainkat. Egyik nagy hátránya, hogy minden fül "egyedi", így például nem kombinálhatjuk a képmegosztót a videó lejátszóval. Másik hátránya, hogy az alkalmazások fizetősek, és egyetlen account-tal csupán egyetlen oldalhoz adhatunk hozzá egy szolgáltatást.

Static520

A Static520 segítségével könnyedén készíthetünk üdvözlő oldalt, mely már-már azt a hatást kelti, hogy nem is a Facebook-on vagyunk. Miután hozzáadtuk az FBML alkalmazást az oldalhoz, melyet szerkeszteni szeretnénk, szimplán be kell csak másolnunk a kódot, és máris kész az impozáns site. Két hétig ingyenes használhatjuk, majd utána évi 19 dollárt kell fizetnünk.

Pagemodo

A Pagemodo nyújtotta lehetőség egyetlen hibája, hogy csak statikus oldalakat készíthetünk vele. A hírek szerint már készül az új template, melynek segítségével dinamikusabbá tehetjük majd az általunk készített oldalakat. Használata igen egyszerű, mindössze néhány lépést kell követni:

TabSite

Azon kevés alkalmazások egyike, melyek segítségével profilunkhoz is készíthetünk külön üdvözlő oldalt. A szerkesztő leginkább a Word-hoz hasonlít, használata igen egyszerű.

Involver

A NorthSocial-hoz hasonlóan az Involver segítségével is csak egy alkalmazást tudunk egy fülhöz rendelni. Csupán ki kell választanunk a nekünk megfelelő alkalmazást, illetve az oldalt, melyhez hozzá szeretnénk adni.

Static FBML

A Static FBML használatához szükségünk lesz alap szintű HTML kód ismeretre. A program az általunk kiválasztott oldalhoz hozzáad egy dobozt, melynek tartalmát magunk szerkeszthetjük, kézzel. Akik nem jártasak a HTML, illetve FBML nyelvekben, azoknak nem ajánljuk a használatát.

Shoptab

Mint a neve is mutatja, a Shoptab segítségével egy mini boltot készíthetünk Facebook oldalunkhoz. Miután feltöltöttük termékeinket, és hozzáadtuk a Shop fület az oldalhoz, a felhasználók nyugodtan böngészhetnek termékeink közt. Amennyiben a Vásárlás gombra kattintanak, a termék honlapjára irányítja őket az alkalmazás.

Clobby

A Clobby segítségével egy külön Chat szobát adhatunk profilunkhoz, illetve oldalunkhoz. Annyiban különbözik a Facebook által nyújtott chat-től, hogy itt több ember is beszélgethet egyszerre, illetve másokat is meghívhatnak.

iLike

Az iLike talán a legismertebb és a legtöbbek által használt zenei alkalmazás Facebook-on. A profilokhoz készített alkalmazás segítségével könnyedén készíthetünk listát kedvenc előadóinkból, dalainkból, illetve oszthatunk meg zenét. A profi zenészek, valamint zenekarok számára készített alkalmazás segítségével megoszthatják zenéjüket, illetve képeket, videókat tölthetnek fel, valamint koncert naptárat készíthetnek.

RootMusic

A RootMusic segítségével a zenészek könnyedén készíthetnek oldalakat, ahova feltölthetik életrajzukat, képeiket. A YouTube Tracks szolgáltatás segítségével könnyedén feltölthetik számaikat a videómegosztóra, így a rajongók könnyedén megoszthatják azokat később.