Új Samsung nyomtatók: Xpress és ProXpress

Samsung

A Samsung a CeBIT 2013 szakkiállításon bemutatta legújabb, Xpress és ProXpress nevű mono lézernyomtató és multifunkciós nyomtató sorozatát, amelyek alacsony működési költség mellett kínálnak magas nyomtatási minőséget a kis- és középvállalkozások számára. Mindkét sorozat megbízhatóságát és rendkívüli teljesítményét a 600 MHz-s Cortex A5 processzor, valamint a 128 MB memória garantálja, amelyek az Xpress nyomtatók esetén 26-28 lap/perc nyomtatási sebességet, a ProXpress készülékek esetén 33, 38 valamint 40 lap/perc nyomtatási sebességet tesznek lehetővé.

Az új nyomtatók a Samsung egyedi Rendering Engine for Clean Pages (ReCP) technológiáját használják, amely élesebbé teszi a pozitív megjelenésű szövegeket, és növeli a negatív megjelenésű szövegek olvashatóságát, ezzel garantálva a lehető legjobb képminőséget. A készülékekhez akár vastagabb papírok is használhatók (220 g/m2-ig) – az elakadás-gátló technológiának köszönhetően problémamentesen.

Az alacsony nyomtatási költségeket az extra kapacitású tonerek mellett a Samsung díjnyertes Eco Driver megoldása biztosítja, amely lehetővé teszi az egyedi beállításokat a nyomtatási költségek szabályozása érdekében. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók például elkerülhetik a felesleges szövegek vagy képek kinyomtatását.

Az újdonságok várhatóan május elejétől lesznek elérhetők Magyarországon.