Új OLED-ek és a gallium-nitrid ledek az Euroluce kiállításon

Verbatim

A Verbatim a 2013-as Euroluce kiállításon komoly technológiai áttörések bemutatására készül az OLED-ek és a gallium nitrtid ledek területén. A vállalat a kiállítás 15-ös termének B38-as standján lesz megtalálható. A bemutató főszereplője a Mitsubishi Chemicals-tól átvett gallium-nitrid (GaN) technológiát használó Verbatim LED-izzók lesznek. A GaN ledek ötször akkora fényerővel világítanak mint a hagyományos ledek, ennek köszönhetően jóval kisebb méretű világítótestek gyárthatóak. A világítástervezési specialisták számára ez jóval nagyobb szabadságot tesz lehetővé a tervezésben.

A látogatók számára ki lesznek állítva a legújabb VELVE™ termékek, amelyek jelenleg a világ legfejlettebb állítható fényerejű és változtatható színű OLED-technológiáját képviselik. A Verbatim legújabb könnyű VELVE-moduljai akár 2000  cd/m2 fényerősség kibocsátására képes, ami kétszerese annak, amit az előző generáció tudott. Az új generációs Verbatim OLED panelek fényhatásfoka mintegy 51,6 lumen/watt, ami 70%-os hatékonyságjavulás a korábbiakhoz képest.

A vállalat bemutatja profi világítástervezőknek szánt, új, klasszikus A-típusú LED-izzóit is.  Az fényforrások 7,5 és 10,5 wattos verzióban lesznek kaphatóak a 40 és 60 wattos hagyományos izzók helyetteítőjeként. Az izzók széles, több mint 220 fokos világítási szöggel és 2700K színhőmérsékletű, meleg fehér fénnyel rendelkeznek. Az IP65-ös érintésvédelmi besorolással rendelkező 7,5 wattos klasszikus A-izzó E27-es foglalattal tökéletes megoldás külső terekhez vagy bárhova, ahol vízálló fényforrásra van szükség.

A Verbatim elviszi a kiállításra süllyesztett lámpatesteit is, amik tökéletesen passzolnak kiváló minőségű és megbízható LED-szpotlámpáihoz. Az új, PAR16 GU10 lámpákhoz való termékek külön fehér vagy csiszolt alumínium rögzítőgyűrűvel, tartótűvel, egy GU10-es foglalattal és egy elektromos csatlakozódobozzal érkeznek. Két különböző érintésvédelmi besorolással rendelkező termék lesz kapható: az IP23-as változat általános megvilágításra alkalmas, míg az IP44-es cseppállóságával fürdőszobákban és más nedves helyiségekben is megállja a helyét.  

A Verbatim idén bejelentette, hogy a LED-termékekből származó  árbevételének jelentős növekedésére számít a következő néhány évben.

„A Verbatim az elmúlt 40 évben vezető márkának számított az adattárolási innováció területén. Arra használjuk tapasztalatunkat a csúcstechnológiájú termékek piacra vitelében és a Mitsubishi Chemical Corporation szakértelmét a világítástechnika területén, hogy kibővítsük LED-es kínálatunkat és megnöveljük piaci részesedésünket,” nyilatkozta Jeanine Chrobak-Kando a Verbatim LED üzletfejlesztési vezetője.

Hozzátette: „Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk új technológiáinkat, LED-, és OLED-termékeinket az Euroluce kiállításon. LED-es fényforrásaink mindig is kiváló minőséget, megbízhatóságot és tejlesítményt képviseltek és ez a jövőben is így lesz.”