Ubuntu Edge: Android és Linux egy fedél alatt [VIDEÓ]

Ubuntu Edge

A hétvégén felbukkant néhány kép az Ubuntu első telefonjáról, az Edge-ről, ezt követően pedig a Canonical elindított egy Indiegogo kampányt, amellyel szeretnének pénzt szerezni a telefonhoz. A támogatók természetesen nem maradnak jutalom nélkül: aki úgy érzi, hogy épp van felesleges 830 dollárja az máris magáénak tudhatja az első készülékek egyikét. És hogy pontosan mit tud majd?

Az Edge egy olyan telefon lesz, amin egyaránt futni fog az Ubuntu Mobile OS és az Android. Emellett dokkolást követően teljes értékű Ubuntu-t futtató számítógéppé lényegül majd át, amit az Androidos Ubuntu alkalmazással lehet majd elérni. Természetesen az operációs rendszer rendelkezik saját SDK-val is, így a fejlesztőknek sem lesz nehéz dolga. 

A hardveres erőforrásokról a "leggyorsabb több magos processzor", a 4GB RAM és 128GB belső tárhely gondoskodik majd. A zafír-kristály kijelző 4.5"-os, 1.280×720 pixeles felbontással rendelkezik. A hátoldali kamera 8, az előlapi 2 megapixeles, plusz az NFC-ről sem kell majd lemondani.