Tisztességes hardverrel érkezik a Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear

Személy szerint én több fantáziát látok a smartwacthokban, mint például a Google Glassben - szimplán praktikusabbnak tűnnek, mint egy okosított szemöveg, plusz az elmúlt 3-4 év sem volt elég arra, hogy teljes mértékben megszokjam és ne idegesítsen a dioptriás szemüveg. Éppen ezért örülök, hogy legalább egy gyártó bemutatja még idén az Androidos karóráját.

A Samsung Galaxy Gearrel kapcsolatban sok mindent olvashattunk már - kezdve a hajlékony AMOLED kijelzőről - azonban az újonnan kiszivárgott információk számos részletre rávilágítanak.

A Gear kijelzője 2.5"-os lesz 320×320 pixeles felbontással, ami tokkal-vonóval együtt összesen 3"-t tesz majd ki - de nem lesz hajlékony. Ami annyira nem feltétlen probléma, mert így várhatóan olcsóbb lesz. Alatta egy két magos, 1.5GHz-es Samsung Exynos 4212 processzor, Mali-400 GPU lapul majd. Emellett kamera, mikrofon, hangszórók, NFC és Bluetooth LE is helyet kap majd a szíj és a csat környékén - ennek segítségével kapcsolódik majd a telefonhoz az óra.

Az órán jelenleg Android 4.1 vagy 4.2 alapú szoftver fut, azonban a hírek szerint a Samsung számos olyan dolgot szeretne elérhetővé tenni, ami a Google Play helyett saját storeján keresztül lenne majd elérhető. Plusz - és ez lehangoló - ha minden igaz csak Galaxy eszközökkel működik majd a Gear, de reméljük, hogy ha ez igaznak is bizonyul valaki szépen meghekkeli majd és megoldja ezt a problémát.

Szintén a szoftveres trükkök tárházát erősíti számos funkció, mint például a mozgás irányának érzékelése, így az óra csak akkor kapcsol majd be, ha a szemünk felé emeljük. Egy értesítésnél megállva, majd a telefont felvéve azon is automatikusan megjelenik majd az adott értesítés, várhatóan elindítva a hozzá tartozó alkalmazást. Emellett különböző, sporttal kapcsolatos funkciókat is biztosít majd a Gear.

Ha minden igaz, akkor szeptember 4-én, a Note 3 mellett mutatják majd be, a boltok polcaira pedig október végén kerül majd.