Samsung Galaxy Gear: bummer...

Samsung Galaxy Gear

A Samsung hivatalosan is bemutatta a Galaxy Geart, ami nem csak a cég első okos karórája, de a megjelenéskor 70 támogatott alkalmazást tud majd a háta mögött a smartwatch. Oké, őszintén szólva kicsit úgyérzem, hogy Sammyéknek sikerült erősen túllőnie a célon és a telefonos kiegészítő helyett egyfajta lebutított, csuklóra csapható telefon látott napvilágot Berlinben. Persze ettől még biztos vagyok benne, hogy rengeteg hasznos felhasználási területet lehet majd találni a Gearnek.

Az óra egy 1.63”-os S-AMOLED kijelzővel és 4GB belső tárhellyel, valamint egy 1.9 megapixeles kamerával és hangszórókkal felszerelve érkezik. Plusz találunk még benne Bluetooth és NFC antennákat is. De nézzük, hogy mi mindenre lesz jó a Galaxy Gear.

A beépített mikrofonnak köszönhetően mindenki gyermekkori álma valóra válik, ugyanis Michael Knight módjára telefonálhatunk majd, az órához beszélve. Oké, valószínűleg ez nem épp a produktív kategóriát erősíti majd, de a bennem élő geek mindenképp örvendezik. 

A kamerával lehet majd képeket és videókat készíteni, amit rögtön meg is oszthatunk majd a Facebookon és a Twitteren - mert amúgy nem lesz a zsebünkben egy telefon sokkal jobb optikával ugyanerre a célra. Na mindegy.

A Gear rendelkezik majd olyan funkciókkal is, amik segítségével teljesértékű mérőeszközként funkcionál majd különböző fitnessz-alkalmazásokhoz. Az óra emellett képes lesz majd plédául a Pocketben elmentett cikkek hangos felolvasására, vagy épp a boltban lefotózott bor azonosítására és tulajdonságainak megkeresésére.

Azonban van egy csapda: a Galaxy Gear jelenleg csak az Android 4.3-as Galaxy eszközökkel - Note 3 és Note 10.1 - kompatibilis, a régebbiek támogatását későbbre ígérik. Bummer.